• 26 Φεβρουαρίου, 2021

Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε- Η Γεννηματά δεν τόλμησε να διαγράψει Παπανδρέου και Καστανίδη αλλά το παρέπεμψε…στις καλένδες

 Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε- Η Γεννηματά δεν τόλμησε να διαγράψει Παπανδρέου και Καστανίδη αλλά το παρέπεμψε…στις καλένδες

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε πολιτική αποδοκιμασία της στάσης αποχής του Χάρη Καστανίδη και του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.


Ταυτόχρονα προειδοποίησε πως όποιος δεν σεβαστεί από εδώ και στο εξής τις συλλογικές αποφάσεις τίθεται κατ ευθείαν εκτός Κινήματος Αλλαγής.
«Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική τής αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. “ Νερό”που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον», τόνισε η κ. Γεννηματά ανοίγοντας τη συζήτηση σε αίθουσα της Βουλής όπου παρόντες ήσαν όλοι οι βουλευτές, ασφαλώς και ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Χάρης Καστανίδης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη από τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, είναι σαφές πως αυτό αποτελεί μια επικοινωνιακή διαχείριση εκ μέρους της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ καθώς παρότι προκλήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου να τον διαγράψει δεν έπραξε κάτι τέτοιο και παρέπεμψε στο…μέλλον. Το ίδιο συνέβη και με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος με ένταση της απηυθυνε τον λόγο (μέσω skype) και διέψευσε όσους διακινούσαν πως είχε συμφωνήσει. “Είπα στο τέλος της συζήτησης πως εμμένω στις απόψεις μου, όλα τα άλλα είναι συνωμοτικές θεωρίες”, είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Γεννηματά: Θα διαγράφεται όποιος βουλευτής δεν σέβεται τις ...


Η κ. Γεννηματά δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας της θέσης της καθώς υπογράμμισε:
«Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.
Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.
Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».
Ακόμη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι οι συγκυρία για τη χώρα και τη παράταξη είναι κρίσιμη από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις συντηρητικές πολιτικές της kυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις», σημείωσε και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.
«Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.
Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.
Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί», υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι σαφές πάντως πως ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβήτησε ευθέως την κ. Γεννηματά και παρότι δεν διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κοινοβουλευτική ομάδα -πλην του Χάρη Καστανίδη- δημιουργεί μείζον θέμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛΛ. Το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με το νόμο, πλέον, Χρυσοχοϊδη αλλά,κυρίως, με την κατεύθυνση του κινήματος ως συμπλήρωμα της κυβέρνησης. Ο πρώην πρωθυπουργός αμφισβητεί αυτή ακριβώς την πολιτική Γεννηματά και είναι βέβαιο πως η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ