• 3 Αυγούστου, 2021

Η στιγμή του δυστυχήματος στη Νίκαια – Θρήνος για την 7χρονη Παναγιώτα

 Η στιγμή του δυστυχήματος στη Νίκαια – Θρήνος για την 7χρονη Παναγιώτα

Στην εικόνα φαίνεται η θεία της άτυχης μικρούλας να κατεβαίνει από το λευκό λεωφορείο, έχοντας μαζί της την κόρη της αλλά και την 7χρονη ανιψιά της, μετά το μπάνιο τους σε κοντινό προορισμό.

Προσπαθούν να περάσουν το δρόμο. Εκεί βρίσκεται σταματημένο και το μοιραίο φορτηγό. Το επόμενο δευτερόλεπτο, πάγωσε ο χρόνος…

Το βαρύ φορτηγό έπεσε πάνω στο άτυχο κοριτσάκι στη Νίκαια και του στέρησε τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Ο 40χρονος οδηγός κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού κι αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά.

Το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης, 08.07.2021, στην λεωφόρο Λαμπράκη στη Νίκαια, σκόρπισε θρήνο στην οικογένεια του επτάχρονου κοριτσιού και θλίψη σε όλο το πανελλήνιο. Το κοριτσάκι μόλις είχε επιστέψει μαζί με τη θεία του (αδερφή της μητέρας του) και τη 12χρονη ξαδέρφη του από το μπάνιο που είχαν πάει την Κινέτα. Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε στην συμβολή της λεωφόρου Λαμπράκη με την Κουταΐση.

Εκεί οι τρεις τους κατέβηκαν και προσπάθησαν να διασχίσουν τη λεωφόρο Λαμπράκη. Με τις μαρτυρίες των περιοίκων να αναφέρουν ότι ο σηματοδότης ήταν κόκκινος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, η γυναίκα μαζί με τα δύο κοριτσάκια ξεκίνησε να διασχίζει το δρόμο.

Ξαφνικά ο σηματοδότης άναψε πράσινο με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά να βρίσκονται μπροστά από ένα φορτηγό. Ο οδηγός του μεγάλου οχήματος, ξεκίνησε με αποτέλεσμα η 7χρονη Παναγιώτα και η 12χρονη ξαδέρφη της Μαρία να βρεθούν κάτω από τις ρόδες του.

Την ίδια ώρα όμως ο πατέρας του κοριτσιού αναφέρει ότι ο οδηγός πέρασε με κόκκινο. Φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος θα δείξει η προανάκριση που διενεργεί η Τροχαία, καθώς έχει συγκεντρώσει υλικό από κάμερες και από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Η μητέρα της Παναγιώτας ενημερώθηκε από την αδερφή της για το τραγικό περιστατικό. Τηλεφωνώντας στον σύζυγο της το μόνο που κατάφερε να του ψελλίσει είναι ότι η κόρη τους έφυγε από τη ζωή. Ο πατέρας του κοριτσιού τηλεφώνησε στην αστυνομία προκειμένου να δει εάν έχει γίνει κάποιο τροχαίο στο οποίο έχει εμπλακεί λεωφορείο στην περιοχή της Κινέτας, για να μεταβεί με το αυτοκίνητο του προς τα εκεί.