• 18 Ιουνίου, 2021

Η σοσιαλιστική Διεθνής και οι fake διαρροές – Ηχηρή διάψευση από Γ. Παπανδρέου – Τι λένε πηγές της Κουμουνδούρου

 Η σοσιαλιστική Διεθνής και οι fake διαρροές  – Ηχηρή διάψευση από Γ. Παπανδρέου – Τι λένε πηγές της Κουμουνδούρου

Τις τελευταίες ώρες φούντωσαν οι αναρτήσεις σε μερίδα των ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και έχει συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και έχει καταθέσει πρόταση για ένταξη στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Με φράσεις όπως “ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πρόθεση να βελτιώσει το κεντρώο προφίλ του και να απογαλακτιστεί από τους ακραίους στο κόμμα του” τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρονται σε… πληροφορίες από συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, ότι η πρόταση έχει κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και λίγο καιρό.

Μάλιστα συνέχιζαν ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι αρνητικός και ότι συνεργάτες του λένε πώς “δεν έχει λόγο να μην την αποδεχθεί, αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο”.

Τα δημοσιεύματα προχωρούσαν και σε λεπτομέρειες όπως ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, όπου η ΣΔ θα συνέλθει υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

Και κατέληγαν:

  • “Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει κυρίαρχος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, και στο πλαίσιο αυτό καθίσταται ευκολότερη η αποδοχή ενός σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει αποδεκατιστεί από το 2013 και μετά”.

Fake news, fake διαρροές και για ποιο λόγο;

H ηχηρή και αναλυτική διάψευση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο καταρρίπτει τις… “πληροφορίες” των δημοσιευμάτων αλλά αφήνει και ερωτηματικά για την αξιοπιστία τους και τις πηγές τους.

Ειδικότερα σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί πρότασης του Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου αναφέρει:

  • “Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος. Είναι απολύτως σαφές ότι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα”.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του libre, από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνουν οργισμένοι με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι πρόκειται για fake news.

Παράλληλα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με σκωπτικό τρόπο, ότι παρακολουθούν “με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία” και πρόσθεταν:

  • “Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.