Η Σερβία κλείνει νέα συμφωνία για φυσικό αέριο από την Ρωσία- Συνάντηση Βούτσιτς με Πούτιν

 Η Σερβία κλείνει νέα συμφωνία για φυσικό αέριο από την Ρωσία- Συνάντηση Βούτσιτς με Πούτιν

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρόκειται να συζητήσει την περαιτέρω συνεργασία και μια νέα σύμβαση φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 11 το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ο Βούτσιτς, ο οποίος ελπίζει ότι «η συζήτηση θα είναι καλή και δίκαιη».

Κατά την περιήγησή του σε μια παράκαμψη που κατασκευάζεται γύρω από το Βελιγράδι, ο Βούτσιτς επέκρινε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι γέλασαν και χάρηκαν «όταν είπαν ψέματα ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση με τον Πούτιν». Ανακοίνωσε επίσης σημαντικές επισκέψεις στη Σερβία τόσο από την Ευρώπη όσο και από τη Ρωσία.

Ο Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Σερβία δεν έχει αλλάξει την πολιτική της εδώ και 90 ημέρες και ότι δεν έχει θεσπίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Κρατάμε τη [δική μας] σερβική θέση και ασκούμε πολιτική σύμφωνα με τα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος Πρόεδρος είπε επίσης ότι πολλοί μάντεις της πολιτικής σκηνής ισχυρίστηκαν ότι η Σερβία θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μόλις τελειώσουν οι εκλογές, αλλά τώρα είναι τέλη Μαΐου.

Η Σερβία έχει αρκετά αγαθά, καθώς η έλλειψη ζάχαρης έχει επιλυθεί, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να συσσωρεύουν αγαθά και να αγοράζουν μόνο όσα χρειάζονται.

Πηγή: euractiv.gr

Σεραφείμ Κοτρώτσος