• 18 Απριλίου, 2021

Η πρώτη covid-free συναυλία στην Ευρώπη έγινε στην Βαρκελώνη

 Η πρώτη covid-free συναυλία στην Ευρώπη έγινε στην Βαρκελώνη

Πέντε χιλιάδες λάτρες της μουσικής πρόκειται να παρακολουθήσουν μια ροκ συναυλία στη Βαρκελώνη σήμερα, 27 Μαρτίου, αφού έκαναν τεστ για Covid-19.

Στόχος των ισπανικών υγειονομικών αρχών, είναι να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα του τεστ, στην πρόληψη της πανδημίας σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η παράσταση του ισπανικού ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian έχει την ειδική άδεια των ισπανικών υγειονομικών αρχών. Ενώ η υπόλοιπη χώρα περιορίζεται σε συγκεντρώσεις τεσσάρων ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι συμμετέχοντες στη συναυλία θα μπορούν να αναμειγνύονται ελεύθερα, αν και οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές.

Ωστόσο, άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από τον Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες κλήθηκαν να μην εγγραφούν.

Όσοι ενδιαφέρονταν για εισιτήριο είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις χώρους στη Βαρκελώνηόπου έπρεπε να υποβληθούν σε γρήγορο τεστ αντιγόνου το Σάββατο το πρωί. Όσοι είχαν αρνητικά αποτελέσματα λάμβαναν έναν κωδικό στο κινητό τους τηλέφωνο που επικύρωνετο εισιτήριό τους για την παράσταση στο Palau Sant Jordi της πόλης, που άρχισε στις 7 μ.μ.

Οι διοργανωτές λένε ότι είναι το πρώτο γεγονός αυτού του μεγέθους που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα εισιτήρια για τηνπαράσταση εξαντλήθηκαν. Τα εισιτήρια, που κυμαίνονταν από 23-28 ευρώ, περιελάμβαναν το κόστος του τεστ και την υψηλής προστασίας μάσκα που είναι υποχρεωτική εκτός από το φαγητό ή το ποτό σε καθορισμένες περιοχές.

Το επίσημο videoclip του με το τραγούδι τους με τίτλο σε ελληνική μετάφραση να ονομάζεται: Όταν δεν με βλέπεις

Με πληροφορίες: TheGuardian