• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Η πρώτη απώλεια για την κυβέρνηση Τζόνσον – Παραιτήθηκε υφυπουργός

 Η πρώτη απώλεια για την κυβέρνηση Τζόνσον – Παραιτήθηκε υφυπουργός

Υφυπουργός της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος για την κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον στενό σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος “έσπασε” τους κανόνες του lockdown ταξιδεύοντας για οικογενειακούς λόγους.

Η παραίτηση οξύνει την κρίση η οποία έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος, με στελέχη και βουλευτές να εκφράζουν δυσφορία για τον βίο και την πολιτεία του πρωθυπουργικού συμβούλου.

Ο ίδιος ο Κάμινγκς, “στρατηγός” της εκστρατείας του Brexit το 2016, της οποίας ηγήθηκε πολιτικά ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει αρνηθεί να παραιτηθεί, θεωρώντας ότι δεν έχει διαπράξει κάτι μεμπτό.

Η βασική κατηγορία κατά του Κάμινγκς είναι ότι οδήγησε απόσταση 250 μιλίων εν μέσω καραντίνας για να βρεθεί στο κτήμα των γονέων του στη βορειοανατολική Αγγλία, προκειμένου να διευθετήσει ζήτημα σχετικό με τον 4χρονο γιο του.

Ο Ντάγκλας Ρος, υφυπουργός αρμόδιος για ζητήματα Σκωτίας, τόνισε ότι οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια αδυνατούν να κατανοήσουν τις πράξεις του Κάμινγκς.

“Υπάρχουν ψηφοφόροι στην εκλογική μου περιφέρεια που δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους. Οικογένειες που δεν μπόρεσαν να θρηνήσουν από κοντά. Άνθρωποι που δεν επισκέφθηκαν αρρώστους συγγενείς τους επειδή ακολουθούσαν τις οδηγίες της κυβέρνησης”, αναφέρει ο Ρος στην επιστολή της παραίτησής του.

“Δεν μπορώ να τους πείσω ότι έκαναν όλοι λάθος, ενώ ένας ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος έπραξε σωστά”, καταλήγει.