Η προσβλητική ανάρτηση βουλευτή της Ν.Δ για τον Μανώλη Γλέζο

 Η προσβλητική ανάρτηση βουλευτή της Ν.Δ για τον Μανώλη Γλέζο

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου στο Facebook για τον Μανώλη Γλέζο λίγες ώρες μετά τον θάνατό του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς. Μια αναφορά που φτάνει τα όρια της προσβολής και ενισχύει το διχαστικό κλίμα, το οποίο εξακολουθούν να διακινούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Για τον κ. Σιμόπουλο, “ο Μανώλης Γλέζος ήταν πάντοτε στην λάθος πλευρά της Ιστορίας”. Προφανώς, “η σωστή πλευρά της Ιστορίας” είναι εκείνη στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η παράταξή του.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ έγραψε έναν «διαφορετικό επικήδειο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι σέβεται την προσωπικότητά του εκλιπόντος υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «σε όλη του τη ζωή ήταν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας».

Ολόκληρη η ανάρτηση στο Facebook:

«Ο Μανώλης Γλέζος αποτέλεσε μια εμβληματική μορφή της αντίστασης στον ναζισμό και μετέπειτα σύμβολο αγώνων της αριστεράς.

Διάβασα και άκουσα ο ίδιος από ανθρώπους που τον γνώρισαν, από όλο το φάσμα της πολιτικής, ότι ήταν γενναίος, μεγαλόψυχος, τρυφερός, γνήσιος, αξιοπρεπής, αγωνιστής και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Δεν έχω κανένα λόγο να μην υιοθετήσω όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Σέβομαι τη προσωπικότητα του.

Αλλά πως να το κάνουμε; Σε όλη του τη ζωή ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Να σημειώσω ακόμη ότι, πριν μόνο λίγα χρόνια ,το καλοκαίρι του 15 ήταν στο δημοψήφισμα διαπρύσιος κήρυκας του ΟΧΙ και το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας που θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιό κόμμα.

Υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ ο Στράτος ...

Τελευταία, ίσως, άλλαξε. Διαφώνησε κάθετα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έσωσε τη τιμή της χώρας στο Δίστομο απέναντι στην απρεπή στάση της πρώην Προέδρου της Βουλής προς το Γερμανό Πρέσβη ,ζήτησε συγγνώμη για την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και επιθυμούσε να έχει θρησκευτική κηδεία. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε χθες από τον Μακαριότατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Φτάνει, όμως, αυτή η αλλαγή στα στερνά για να του δώσει διαστάσεις εθνικού συμβόλου, πέραν αυτών ενός κορυφαίου συμβόλου της αντίστασης απέναντι στο ναζισμό; Όχι κατά τη γνώμη μου. Αν οι αγώνες του μετά τον πόλεμο είχαν ευοδωθεί θα ήμασταν για πολλά χρόνια «Σοβιετία».

stratos-simopoulos.jpg

Σεραφείμ Κοτρώτσος