• 1 Οκτωβρίου, 2020

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε: Πότε τελειώνουν τα πρωταθλήματα, τι θα γίνει με Τσάμπιονς-Γιουρόπα Λιγκ

 Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε: Πότε τελειώνουν τα πρωταθλήματα, τι θα γίνει με Τσάμπιονς-Γιουρόπα Λιγκ

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να δώσει το περιθώριο στις ευρωπαϊκές λίγκες να ολοκληρώσουν την σεζόν τους μέχρι τα τέλη Ιουλίου και σκέφτεται να κάνει τους ευρωπαϊκούς της τελικούς τον Αύγουστο.

Αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, ώστε να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι η ΟΥΕΦΑ, κάτι που κατέστη γνωστό και μετά από την νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τα 55 κράτη – μέλη της.

Σε αυτήν επαναλήφθηκε για μία ακόμα φορά η ανάγκη να τελειώσει πάση θυσία η φετινή σεζόν στα γήπεδα, έστω κι αν αυτό γίνει με αγώνες δίχως θεατές, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι και τον Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό ZDF, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν έριξε νερό στο κρασί του και έδωσε ένα μήνα επιπλέον παράταση στην αρχική τελική προθεσμία για λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων ως τις 30 Ιουνίου, η οποία μετατίθεται πλέον για τις 31 Ιουλίου!

Μάλιστα το πλάνο που δείχνει να προχωράει λέει ευρωπαϊκούς τελικούς για Champions και Europa League μέσα στον Αύγουστο, χωρίς κόσμο. Για να αδειάσουν ημερομηνίες, η ΟΥΕΦΑ ανέβαλλε όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδια των εθνικών ομάδων (φιλικά κι επίσημα) που ήταν προγραμματισμένα μέσα στο καλοκαίρι, θέλοντας να διευκολύνει με ένα ακόμα τρόπο τις ευρωπαϊκές λίγκες, ώστε να προσαρμόσουν το καλαντάρι τους.