• 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Η New York Post είναι έκπληκτη με τους Θεσσαλονικείς… δεν βλέπει τη Φλόριντα (vid)

 Η New York Post είναι έκπληκτη με τους Θεσσαλονικείς… δεν βλέπει τη Φλόριντα (vid)

«Κορονοϊός στην Ελλάδα: Χιλιάδες συνωστίζονται στους δρόμους για μία βόλτα» είναι ο τίτλος του βίντεο της New York Post, στο οποίο αναφέρεται στη συμπρωτεύουσα και τους Θεσσαλονικείς που αψήφησαν τις προειδοποιήσεις και βγήκαν να ξεσκάσουν στην παραλία.

Χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, βγήκαν βόλτα, παρά το ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας συμβουλεύει να μείνουν σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως χθες βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αστυνομικοί, για να πείσουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Συγκεκριμένα, δυνάμεις της Δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, από κοινού με ομάδες ΔΙΑΣ, βρέθηκαν το απόγευμα στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου προκειμένου να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να «μείνουν σπίτι» στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ωστόσο μόλις χθες τα αμερικανικά δίκτυα έδειξαν χιλιάδες αμερικανούς, παρά τις προειδοποιήσεις για τον κοροναϊό, να έχουν πλημμυρίσει τις παραλίες στη Φλόριντα.

Επίσης, οι παραλίες ήταν ανοιχτές για το κοινό και στην Τάμπα που μετρά τέσσερις θανάτους και 149 κρούσματα, μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι 20-30 ετών.

Μάλιστα, η μαζική αυτή απόδραση σημειώθηκε την ίδια μέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απεύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να αποφεύγουν ομάδες άνω των 10 ατόμων και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας ο ένας από τον άλλο.