• 22 Απριλίου, 2021

Η ΝΔ “αδειάζει” τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο – Ο Ευρωβουλευτής καταψήφισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση προκαλώντας θύελλα

 Η ΝΔ “αδειάζει” τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο – Ο Ευρωβουλευτής καταψήφισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση προκαλώντας θύελλα

Θέμα στη ΝΔ προέκυψε μετά την στάση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΔ:

“Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του”.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συντάχθηκε με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη». Με την υποσημείωση μάλιστα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει.

Την είδηση αυτή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα».

Στο διαδίκτυο έχουν ήδη δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις για αυτή την επιλογή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.