• 6 Ιουλίου, 2020

Η Μπάγερν Μονάχου στηρίζει το κίνημα «Black Lives Matter»

 Η Μπάγερν Μονάχου στηρίζει το κίνημα «Black Lives Matter»

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε την υποστήριξή της στο κίνημα “Black Lives Matter” (σ.σ. “οι ζωές των μαύρων έχουν αξία)”, το οποίο γιγαντώνεται, ύστερα από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Την ώρα που χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σε Βερολίνο και Μόναχο για να διαδηλώσουν εναντίον της αστυνομικής βίας και υπέρ της φυλετικής ισότητας, η Μπάγερν πήρε θέση υπέρ των εν λόγω διαμαρτυριών. Πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Λεβερκούζεν, οι παίκτες των «κόκκινων» έκαναν προθέρμανση φορώντας φανέλες που έφεραν το hashtag “Black Lives Matter”, καθώς και το σλόγκαν της επίσημης καμπάνιας του βαυαρικού συλλόγου “Reds Against Racism” (“οι κόκκινοι ενάντια στον ρατσισμό”).

«Η Μπάγερν υποστηρίζει έναν κόσμο, στον οποίο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, το μίσος, η αδικία και η βία δεν έχουν θέση. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και οι εικόνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν συγκλονίσει όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γερμανίας, Χέρμπερτ Χάινερ, και προσθέτει: «Έίναι ένα θέμα του να δείξουμε ενεργά και δυνατά τα χρώματά μας. Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία και οι κόκκινοι ενάντια στο ρατσισμό. Υποστηρίζουμε την ενότητα που ξεπερνά κατά πολύ τον αθλητισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του αγώνα με τη Λεβερκούζεν όλοι οι παίκτες της Μπάγερν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια που έγραφαν τις λέξεις “Black Lives Matter”.

Πηγή: ΑΜΠΕ