• 18 Οκτωβρίου, 2021

Η Mexoxo στηρίζει και τις γυναίκες του τουριστικού κλάδου

 Η Mexoxo στηρίζει και τις γυναίκες του τουριστικού κλάδου

Η ανάγκη για υποστήριξη που έχουν οι γυναίκες στον τουρισμό, όχι μόνο οι Ελληνίδες αλλά και από όλον τον κόσμο, έγινε πιο έντονη λόγω της πανδημίας. Γυναίκες που έχουν μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και θέλουν κάποιο είδος καθοδήγησης. Τα παραπάνω προκυπτουν από το έντονο ενδιαφέρον και την μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα Small places Big dreams που “τρέχει” η μη κυβερνητική οργάνωση Mexoxo.

Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και είναι υπό την αιγίδα υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ), του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σύμφωνα με την Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια και CEO της Mexoxo το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις γυναίκες του τουρισμού (για το οποίο η διαδικασία των αιτήσεων είναι για λίγες ακόμη ημέρες ανοιχτή) έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 800 γυναικών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες είτε κάποιου μικρού ξενοδοχείου, είτε άλλων καταλυμάτων, καταστήματος ή επιχείρησης.

Μέσω αυτού του προγράμματος οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες της αγοράς. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δυο εκπαιδευτικά ιδρύματα σε συνεργασία με την Google. Οι γυναίκες που λαμβάνουν μέρος έχουν είτε κάποιο μικρό ξενοδοχείο ή άλλα καταλύματα, είτε κάποια μικρή τουριστική επιχείρηση.

Με την εφαρμογή “Break your ceiling” που θα μπει σε λειτουργία θα γίνεται επίσης “matching”, με το οποίο θα έρχονται σε επαφή άνθρωποι που ταιριάζουν, προκειμένου να βρει η κάθε γυναίκα τον μέντορά της.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι 15 Οκτωβρίου.

https://www.mexoxo.com/small-places-big-dreams

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.