• 24 Οκτωβρίου, 2020

Η μεγάλη επίθεση του κοροναϊού: Περισσότερα από 400.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο σε ένα 24ωρο

 Η μεγάλη επίθεση του κοροναϊού: Περισσότερα από 400.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο σε ένα 24ωρο

CORONAVIRUS

Ξεπέρασαν ακόμη και τις χειρότερες προβλέψεις οι επίσημες ανακοινώσεις για τα κρούσματα με κοροναϊό.

Τρόμος στο Παρίσι: Μαχαίρωσε καθηγητή φωνάζοντας «αλαχού άκμπαρ» γιατί έδειξε στο μάθημα σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στο Charlie Hebdo

Περισσότερες από 400.000 μολύνσεις ανακοινώθηκαν παγκοσμίως την Πέμπτη, αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου η οποία βασίστηκε σε δεδομένα από τοπικές υγειονομικές αρχές.

Συνολικά ανακοινώθηκαν 404.758 νέα κρούσματα και 6.086 θάνατοι.

Αυτός ο αριθμός μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει λόγω των αυξημένων τεστ από τότε που ξεκίνησε το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Στην Ευρώπη, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε δραματικά μέσα σε μία εβδομάδα, κατά 44% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ στις ΗΠΑ και τον Καναδά ανέβηκαν κατά 17%. Την Πέμπτη η Ευρώπη σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, περισσότερα από 150.000. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκτιμούν ότι έχουν ήδη μπει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων στην Ευρώπη είναι ακόμη μακριά από τα επίπεδα που είχε φτάσει τον Απρίλιο, όταν κατά μέσο όρο άγγιζε τις 4.000 ημερησίως. Αλλά, μετά από μια υποχώρηση το καλοκαίρι σε λιγότερους από 400 θανάτους την ημέρα τον Ιούλιο, ο αριθμός ανέβηκε την προηγούμενη βδομάδα στους 1.000 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο μετά την κορύφωσή του τον Ιούλιο, σημειώθηκε εκ νέου άνοδος. Τις τελευταίες εφτά μέρες καταγράφονταν κατά μέσο όρο από 50.000 κρούσματα τη μέρα, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, όταν ξεπέρασαν τις 70.000.