Η μεγάλη αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν για τον Πούτιν – “Είχε καρκίνο… “

 Η μεγάλη αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν για τον Πούτιν – “Είχε καρκίνο… “

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν (Oliver Stone) αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πάλεψε με τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία ο σκηνοθέτης εστίασε το έργο του στον ρώσο πολιτικό. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε στον Lex Fridman, ότι ο Πούτιν ξεπέρασε τον καρκίνο.«Να το θυμάστε αυτό, ο κ. Πούτιν είχε αυτόν τον καρκίνο και νομίζω ότι τον έχει ξεπεράσει», είπε χωρίς να διευκρινίσει τον τύπο του καρκίνου που είχε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει σημαίνουσες ταινίες, είχε πολλές συνεντεύξεις με τον Πούτιν από το 2015 έως το 2017 για διάφορα θέματα, μετέδωσε το Σάββατο ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός LBC. Ο Στόουν δεν έχει συναντηθεί με τον Πούτιν εδώ και 3 χρόνια, σύμφωνα με το TDPel Media.

Οι ισχυρισμοί του Στόουν έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών για την υγεία του Πούτιν, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως παρατηρεί το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την υγεία του Πούτιν από την έναρξη του πολέμου. Ωστόσο, ο Κρίστοφερ Στιλ, πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Πούτιν εγκατέλειψε συναντήσεις για να λάβει ιατρικές θεραπείες.

«Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που παρουσιάζονται να διαρκούν υποτίθεται μια ολόκληρη ώρα, στην πραγματικότητα χωρίζονται σε διάφορα τμήματα», δήλωσε ο Στιλ, ο οποίος υπηρέτησε στην υπηρεσία πληροφοριών MI6, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιόφωνο LBC. «[Ο Πούτιν] βγαίνει έξω και λαμβάνει κάποιου είδους ιατρική περίθαλψη μεταξύ αυτών των τμημάτων».

Ο Στιλ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «συνοδεύεται συνεχώς στο χώρο από μια ομάδα γιατρών». Ο Στιλ δεν εξήγησε τη βάση των εικασιών του, αλλά υποστήριξε ότι «σίγουρα έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στη διακυβέρνηση της Ρωσίας αυτή τη στιγμή».

«Υπάρχει αυξανόμενη αταξία στο Κρεμλίνο και χάος, στην πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει σαφής πολιτική ηγεσία που να προέρχεται από τον Πούτιν, ο οποίος είναι όλο και πιο άρρωστος», πρόσθεσε.

Στις 16 Μαΐου, ο Στιλ έκανε παρόμοιες παρατηρήσεις σχετικά με την υγεία του Πούτιν, καθώς δήλωσε στο Sky News ότι «σίγουρα, από όσα ακούμε από πηγές στη Ρωσία και αλλού, είναι ότι ο Πούτιν είναι, στην πραγματικότητα, αρκετά σοβαρά άρρωστος».

«Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς είναι αυτή η ασθένεια – αν είναι ανίατη ή ανίατη ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά σίγουρα, νομίζω ότι είναι μέρος της εξίσωσης», πρόσθεσε ο Στιλ.

Παναγιώτης Δρίβας