• 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Lavipharm επίσημος χορηγός της διαδικτυακής εκδήλωσης “Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και Εγκέφαλος”

 Η Lavipharm επίσημος χορηγός της διαδικτυακής εκδήλωσης “Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και Εγκέφαλος”

Την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (WDAD),τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020,το MDA ΕΛΛΑΣ, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις και η Ομάδα Γονέων του MDA ΕΛΛΑΣ πραγματοποίησαν τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και Εγκέφαλος». Στο πλαίσιο αυτό, η Lavipharm και το LAVISEPT υποστήριξαν ενεργά την πρωτοβουλία, ως «Μεγάλος Χορηγός» και «Υποστηρικτής» αντίστοιχα.

Τηνεκδήλωση χαιρέτησε η κα Βάνα Λαβίδα, Πρόεδρος ΔΣ τουMDAΕλλάς,ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου, επαγγελματίες της ειδικής αγωγής και της εργοθεραπείας, καθώς και άλλοι επιστήμονες. Με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σπάνια μορφή της ασθένειας της μυϊκήςδυστροφίας,δόθηκε έμφαση στηνανάδειξητωνσυνοδώνκλινικώνσημείωνκαιστησωστήδιαχείρισήτους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αίτια, τα συμπτώματα αλλά και οι επιπτώσεις της νόσου, καθώς και οι τρόποι για τη φαρμακευτική, εργοθεραπευτική ,ψυχολογική και εκπαιδευτική διαχείρισή της.

Επιπλέον, έγινε λόγος για τις εκπαιδευτικέςπροκλήσεις της αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και για τις ψυχολογικές επεκτάσεις και τη διαχείριση των νευρολογικών επιπλοκών.

Τέλος, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και τη συνοσηρότηταμεαυτισμό, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και τιςμαθησιακέ ςδυσκολίες.