Η λάθος κίνηση Κεραμέως που “προδίδει” τις πρόωρες εκλογές

 Η λάθος κίνηση Κεραμέως που “προδίδει” τις πρόωρες εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τον Σεπτέμβριο θα στηθούν πρόωρα κάλπες. Δεν ήταν όμως και απολύτως σίγουρος. Μέχρι που ήρθε η Νίκη Κεραμέως και του επιβεβαίωσε την εκτίμηση.

Στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε πρόσκληση, προφανώς εκ παραδρομής, η οποία ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά σάς προσκαλούμε στο σπίτι μας την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:30 σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την Υπουργό Παιδείας και Βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Νίκη Κεραμέως. Θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί της για θέματα επικαιρότητας και βέβαια για θέματα παιδείας. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω email… ή στο τηλέφωνο 6974…» (ακολουθούν τα ονόματα και η διεύθυνση του σπιτιού).

Αν ρωτήσεις κάποιον βουλευτή, οποιουδήποτε κόμματος, «ποιο γεγονός δείχνει ότι πάμε οπωσδήποτε σε εκλογές;», θα σου απαντήσει: «Όταν αρχίζουν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια». Οι συγκεντρώσεις λοιπόν άρχισαν. Και δεν είναι μόνο η Νίκη Κεραμέως, αλλά και άλλοι υπουργοί που διοργανώνουν συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Πλέον σχεδόν όλοι θεωρούν πως οι εκλογές δεν μπορούν να βραδύνουν πέραν του Οκτωβρίου και οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιέχουν προεκλογικές υποσχέσεις και όχι προγραμματικές δεσμεύσεις.

Θεόκριτος Αργυριάδης