• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Η Κομισιόν θα πραγματοποιήσει τεχνικές συνομιλίες με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Λευκορωσία

 Η Κομισιόν θα πραγματοποιήσει τεχνικές συνομιλίες με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Λευκορωσία

Tις επαφές με τα κράτη-μέλη σχετικά με την κρίση στα σύνορα ΕΕ-Λευκορωσίας συνεχίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ τονίζοντας ότι το Μινσκ «πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση για ανθρωπιστική υποστήριξη και να παρέχει καταφύγιο στους μετανάστες στη χώρα», ενώ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει τεχνικές συνομιλίες με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Λευκορωσία για τους επαναπατρισμούς. Πιο συγκεκριμένα, ο Ερίκ Μαμέρ ανέφερε:

«H Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν συνεχίζει τις επαφές με τα κράτη μέλη σχετικά με την κρίση στα σύνορα ΕΕ-Λευκορωσίας.

Η Λευκορωσία πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση για ανθρωπιστική υποστήριξη και να παρέχει καταφύγιο στους μετανάστες στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει τεχνικές συνομιλίες με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Λευκορωσία για τους επαναπατρισμούς».