• 21 Ιανουαρίου, 2022

Πόλη της Κίνας ανακάλυψε τον τρόπο να εντοπίζει άμεσα όλα τα κρούσματα COVID, χωρίς πρόστιμα

 Πόλη της Κίνας ανακάλυψε τον τρόπο να εντοπίζει άμεσα όλα τα κρούσματα COVID, χωρίς πρόστιμα

Η πόλη Χαρμπίν της βόρειας Κίνας δίνει 1.570 δολάρια σε όποιον βρεθεί θετικός στον κορονοϊό- υπό την προϋπόθεση ότι θα εμφανιστεί ανεξάρτητα χωρίς να χρειαστεί να εντοπιστεί μέσω ιχνηλάτησης. Αυτό το νέο σχέδιο της διοίκησης της πόλης θα επιβραβεύσει όσους προσέλθουν ενεργά να εξεταστούν για κορονοϊό όταν εμφανίσουν συμπτώματα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μια κοινοποίηση σε όλη την πόλη στις 4 Δεκεμβρίου που επικαλείται η ιστοσελίδα Insider.com, η κυβέρνηση της Χαρμπίν επιδιώκει να επιβραβεύσει μόνο όσους προσέλθουν από μόνοι τους.

«Συμβουλεύουμε τους κατοίκους να λαμβάνουν γνώση των ειδήσεων για το πού εμφανίζονται θετικά κρούσματα κορονοϊού. Εάν εμφανίζετε συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, κόπωση, απώλεια όσφρησης ή γεύσης, μυϊκοί πόνοι ή διάρροια, μην προσπαθείτε να αυτοθεραπευθείτε. Φορέστε μάσκα και κατευθυνθείτε στην πλησιέστερη κλινική και ενημερώστε μας πού ταξιδέψατε και με ποιους ήρθατε σε επαφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εάν προσέλθετε ανεξάρτητα αφού αισθανθείτε συμπτώματα και επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο για να δείτε έναν γιατρό και να εξηγήσετε την περίπτωσή σας, όσοι βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό θα ανταμειφθούν με 10.000 κινεζικά γιουάν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η πόλη ανέφερε επτά νέα κρούσματα κορονοϊού. Ωστόσο, τα άτομα αυτά είναι απίθανο να λάβουν χρηματική αμοιβή, επειδή εντοπίστηκαν μέσω τεστ ρουτίνας και εντοπισμού επαφών.

Ενώ οι αναφερόμενοι αριθμοί των κρουσμάτων στην Κίνα είναι σταθερά χαμηλοί από την αρχική επιδημία, η χώρα δεν συμπεριλαμβάνει στην επίσημη καταμέτρησή της ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό αλλά ασυμπτωματικοί.

Μικρότερης κλίμακας έξαρση του κορονοϊού στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους αντιμετωπίστηκε με επιθετικά μέτρα μαζικού ελέγχου και άμεσο lockdown στην πόλη για 72 ώρες. Πιο πρόσφατα, περίπου 30.000 άνθρωποι βρέθηκαν παγιδευμένοι στη Disneyland της Σαγκάης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού εκεί, μη μπορώντας να φύγουν μέχρι να εξεταστούν όλοι οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι.

Η Κίνα προσπαθεί επί του παρόντος να καταστείλει ένα ξέσπασμα δεκάδων κρουσμάτων στην Εσωτερική Μογγολία, καθώς και συρροές στο Πεκίνο και τη Σαγκάη. Ωστόσο, τα αναφερόμενα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν χαμηλά. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, 61 κρούσματα εντοπίστηκαν σε 31 επαρχίες στις 5 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα σε 1.060.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.