• 26 Οκτωβρίου, 2021

Η Κατερίνα Στεφανίδη πρώτη …και μέσω livestream (video)

 Η Κατερίνα Στεφανίδη πρώτη …και μέσω livestream (video)

Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να εντυπωσιάσει και πάλι, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να φτάσει σε ύψη πάνω από τα 4,80 μέτρα.

Στον διαδικτυακό αγώνα “The Ultimate Garden Clash” που διοργάνωσε η World Athletics πήρε τη νίκη από τις Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) και Αλισον Νιούμαν (Καναδάς) καθώς κατάφερε σε διάστημα μισής ώρας να ξεπεράσει 34 φορές τα 4,00 μ. και να αποτύχει μόλις δύο στο συγκεκριμένο ύψος. Η Στεφανίδη αγωνίστηκε στη Φιλοθέη στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, ενώ οι δύο αθλήτριες σε στάδια των χωρών τους .

Οι απαιτήσεις του αγώνα ήταν ιδιαίτερες δεδομένο του ότι για πρώτη φορά κλήθηκαν να κάνουν αγώνα αντοχής, σε μια περίοδο μάλιστα που στο σύνολο τους προερχόταν από την παρατεταμένη περίοδο της καραντίνας και απείχαν από τον κανονικό ρυθμό προπόνησης. 

Η Στεφανίδη, που εκτός τον άλλον είχε να αντιμετωπίσει και τον καύσωνα-  ξεκίνησε δυνατό τον αγώνα, αφού στο πρώτο 15λεπτο είχε 19 στις 19 επιτυχημένες προσπάθειες, ενώ στο δεύτερο μέρος έκανε μόλις δύο άκυρα άλματα. Να τονιστεί πως οι αθλήτριες στις αποτυχημένες προσπάθειες έπρεπε να τοποθετούν μόνες τους τον πήχη στον στυλοβάτη.

Οι τρεις συμμετέχουσες παρότι ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένες στο τέλος της αναμέτρησης δήλωσαν ενθουσιασμένες με τον διαφορετικό αγώνα. Η Κέιτ Ναζόν ήταν δεύτερη με 30 πετυχημένες προσπάθειες και η Άλισον Νιούμαν τρίτη με 21 προσπάθειες.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ θα συνεχίσει τις προπονήσεις της, καθώς έχει στο μυαλό της τη συμμετοχή σε μια σειρά από διοργανώσεις στη θερινή περίοδο.

Ο αγωνας ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με τηνη Κατερίνα Στεφανίδη να βρίσκεται στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” (Φιλοθέη), την Αλίσα Νιούμαν στον Καναδά και η Κέιτ Ναζότ στις ΗΠΑ όπου προσπαθήσουν, σύμφωνα με τον κανονισμό του αγώνα, να πετύχουν (σε διάστημα μισής ώρας) όσο το δυνατόν περισσότερα έγκυρα άλματα πάνω από τα 4,00 μέτρα.

Ο αγώνας των τριών αλτριών του επί κοντώπροβλήθηκε διαδικτυακά, σε livestreaming μέσα από το youtube και τα social media της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.