• 3 Μαρτίου, 2021

Η καταδικαστική απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου κατά Καλογρίτσα- Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για “εικονικές” συναλλαγές με την CCC

 Η καταδικαστική απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου κατά  Καλογρίτσα- Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για “εικονικές” συναλλαγές με την CCC

Η απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου το οποίο δικαίωσε την λιβανεζικη CCC απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περιλαμβάνει όλα τα επίσημα email μεταξύ των δύο αντιδίκων και τα οποία αναφέρονται αποκλειστικά στο έργο που ανέλαβε η εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ» του κ. Καλογρίτσα.

Το διατακτικό υποχρεώνει τον κατασκευαστή να πληρώσει εκτός από τα 3 εκατ. ευρώ, τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα.

Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για οτιδήποτε σχετικό με εικονικές υποθέσεις τις οποίες αναφέρει στη σημερινή μήνυση τους προς τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ο κ. Καλογρίτσας.

Θύελλα από την αποκάλυψη Καλογρίτσα για τη διαπλοκή «White House ...

Μάλιστα αποσαφηνίζεται από την CCP ότι όλα όσα περιλαμβάνει στους ισχυρισμούς του ο κ. Καλογρίτσας δεν μπορεί να ευσταθούν διότι η συμφωνία έχει γραφτεί στα αγγλικά και κανένας εκπρόσωπος της CCC δεν ομιλεί την ελληνική γλώσσα.

Η CCC είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Μέση Ανατολή, ενώ ανήκει στους 250 μεγαλύτερους τεχνικούς ομίλους στον κόσμο. Τον όμιλο “τρέχουν” σήμερα ο Βάελ και Σάμερ Χούρι και τον είχαν ιδρύσει ο πατέρας τους Σαΐντ Χούρυ και ο θείος τους Χασίμπ Σαμπάχ.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι τα email που αντάλλαξε ο εκπρόσωπος του κ. Καλογρίτσα με κάποιον Έλληνα που χαρακτηρίζει ως εκπροσωπο των Λιβανέζων (αν φυσικά κατατέθηκαν στο δικαστήριο) δεν απασχόλησαν το δικαστήριο.

Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για Παππά, Καλογρίτσα και ...

Δείτε ολόκληρη την απόφαση (ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι σελίδες 6,27 και η τελευταία)

Πρόκειται για μια δικαστική αντιδικία μέσω της οποίας καταγγέλλεται ανάμειξη του Μεγάρου Μαξίμου στον περίφημο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Σύμφωνα με αυτή ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ενώπιον δικαστηρίων πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς μεσολάβησαν για να εισπράξει 3 εκατομμύρια μέσω εικονικής σύμβασης από αλλοδαπή εταιρεία για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φως η εφημερίδα, ο αποκαλούμενος “κόκκινος” εργολάβος στρέφει τα βέλη του κατά της τότε κυβέρνησης αποδίδοντας ρόλο συντονιστή στο “White House”, όπως αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου, και κατευθυντήριου νου στον Νίκο Παππά. Σε ένα εξώδικο και στις προτάσεις του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται:

-Πως με πλήρη γνώση και συμφωνία με το “White House” συστάθηκε η εταιρεία που διεκδικούσε την τηλεοπτική άδεια.

Όλα αυτά έγιναν, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συζήτηση της αίτησης της εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Collc με την οποία στρέφεται κατά της εταιρείας Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα και ζητεί να κηρυχτεί εκτελεστή στην Ελλάδα η απόφαση του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας επιχειρηματίας οφείλει στην εταιρεία 3 εκατομμύρια ευρώ που του είχαν καταβληθεί (ως υπεργολάβου) βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού για την κατασκευή ενός έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συμφωνητικό είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2016 και η απόφαση του Ελβετικού Δικαστηρίου εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2019.