• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Η εμφάνιση του Ευκλείδη και η κριτική για “απατεωνιά” Μητσοτάκη

 Η εμφάνιση του Ευκλείδη και η κριτική για “απατεωνιά” Μητσοτάκη

Φωτό από το SOOC

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επικρίνει σε ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η εμφάνιση του πρώην υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αρκετό καιρό, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η διατύπωση της κριτικής του προς τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ περιέχει την λέξη “απατεωνιά”. Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός πως πριν μερικούς μήνες ο κ. Τσακαλώτος ήταν εξ εκείνων των (ελαχίστων) στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό -κατά τη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή- “πολιτικό απατεώνα”.

Τότε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αντιδράσει αρκετά έντονα και το θέμα είχε συζητηθεί στα όργανα του κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζει “απατεωνιά” μια σειρά από μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ενώ παράλληλα σημειώνει πως “κοροϊδεύει ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες”.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής:
“Έχω πει, και το πιστεύω, ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς. Αλλά:

Όταν κάποιος ανακοινώνει 3.4 δις μέτρα και τα μισά περιλαμβάνονται στο ήδη ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο, το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα.