• 25 Οκτωβρίου, 2021

Η Ελένη Ροδά ερμηνεύει τα Τραγούδια της Ελευθερίας του Παναγιώτη Καρούσου στο Θέατρο Βράχων

 Η Ελένη Ροδά ερμηνεύει τα Τραγούδια της Ελευθερίας του Παναγιώτη Καρούσου  στο Θέατρο Βράχων

Η Ελένη Ρόδα, το γλυκό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου που οι παλιότεροι θυμούνται από τις εμφανίσεις της σε ελληνικές ταινίες, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Δημήτρη Ροντήρη, αλλά στράφηκε από πολύ νωρίς στο τραγούδι. Στα πρώτα της βήματα βρέθηκε στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τραγούδια στις συναυλίες του.

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος ήταν με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Χρήστο Μενιδιάτη κι ερμήνευσε ακόμη τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μίμη Πλέσσα, του Μάρκου Βαμβακάρη, των Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιώργου Μητσάκη.

Σήμερα, η Ελένη Ρόδα συμπράττει με τον γνωστό έλληνα συνθέτη κλασικής μουσικής Παναγιώτη Καρούσο στο νέο του εγχείρημα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

Ο Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος),  Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών», τη Συμφωνία της Ελευθερίας, κ.α., κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. Ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ποίησης (1821-2021) από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους που γιορτάζουμε φέτος. 

Συμμετέχουν:

Τραγούδι: Ελένη Ροδά, Γιώργος Καμπανέλλης, Ερωφίλη Τζάνου, Δημήτρης Kανέλλoς, Γεωργία Σιακαβάρα, Θεόδωρος Μπιράκος, Τζο Αντωνακάκη.    

Μουσικοί: Γιάννης Λαμπράκης (μπουζούκι), Ανδρέας Νιάκαρης (κρουστά), Νίκος Τσαχτσίρης (κοντραμπάσο), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο & ακορντεόν).  

Παρουσίαση & Απαγγελίες ποιημάτων: Ρενάτα Αναγνωστοπούλου, Γιώτα Καραχάλιου, Σπύρος Χαϊντούτης 

Χορευτική Ομάδα ΧΑΝ Νίκαιας υπό τη διδασκαλία της χορογράφου Ρένας Βέγκου 

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Πριονάς  

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος 

Πρόγραμμα: Η Μαγεμένη βρύση (Κώστας Κρυστάλλης), Ανάμνησης (Διονύσιος Σολωμός), Προσέγγιση (Γιάννης Ρίτσος), Οδοιπόρος (Παῦλος Νιρβάνας), Το πόσο σε λατρεύω (Γιάννης Βηλαράς), Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Σιωπή (Κωστής Παλαμάς), Παρθενών (Κωστής Παλαμάς), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης), Μεταρσίωση (Νικηφόρος Βρεττάκος), Σ᾿ ένα παλιό ναό (Μιλτιάδης Μαλακάσης),  Στό νυχτερινό κέντρο (Ναπολέων Λαπαθιώτης),  Μάθε τόν πόνο (Ιωάννης Γρυπάρης), Ο κόσμος μου (Καρλ Μαρξ), Θα τραβήξεις μπροστά (Μανώλης Αναγνωστάκης), Άνθη του γκρεμνού (Γεώργιος Δροσίνης), Αύριο Φως (Αλέκος Παναγούλης), Εμπρός Ελλάδα (Αλέξανδρος Πούσκιν), Κόρη των Αθηνών (Λόρδος Βύρων)   

Η συναυλία θα γίνει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» και για την είσοδό τους οι θεατές θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να παραλάβουν την πρόσκλησή τους δωρεάν από το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Βύρωνα, τηλ. 210 7609340 – 350 

Θα ληφθούν υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τη δημόσια υγεία, που θα ισχύουν κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της εκδήλωσης