• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ΕΕ δεν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ, παρά την έκρηξη νέων κρουσμάτων

 Η ΕΕ δεν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ, παρά την έκρηξη νέων κρουσμάτων

H EE δεν προτίθεται να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μη-απαραίτητα ταξίδια από τις ΗΠΑ, παρά την ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η Ένωση θα αποφασίσει εκ νέου αναφορικά με τη λίστα των χωρών που μπορούν να ταξιδεύουν εντός των συνόρων της χωρίς περιορισμούς για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της σλοβενικής προεδρίας.

Τα περιστατικά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 270 ανά 100.000 τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).

Το όριο για την επιβολή περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε. έχει τεθεί στα 75 περιστατικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό Bloomberg.

Η ΕΕ άλλωστε επιτρέπει ήδη στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ και η υποχρέωση καραντίνας που διατηρεί η Βρετανία, αναμένεται να αρθεί στις 19 Ιουλίου.

Πέραν των ΗΠΑ χωρίς περιορισμούς μπορούν να ταξιδεύουν προς την ΕΕ οι πολίτες από τις Αυστραλία, Καναδά, Λίβανο, Ισραήλ, Ιαπωνία, Σερβία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία και Ταϊβάν.