• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ΔΕΘ τονώνει την τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης και φέτος

 Η ΔΕΘ τονώνει την τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης και φέτος

Έχοντας τα φώτα στραμμένα πάνω της, ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης που διοργανώνεται φέτος προσαρμοσμένη στα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει η πανδημία, η Θεσσαλονίκη προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και τον Σεπτέμβρη.

Η ΔΕΘ άλλωστε αποτελεί παραδοσιακά το κορυφαίο πολιτικο-οικονομικο γεγονός της χρονιάς και κάνει την πόλη να γεμίζει τόσο, που η εύρεση δωματίου να είναι δύσκολη υπόθεση όχι μόνο στα στενά όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Φέτος και μετά από ένα χρόνο απουσίας η Διεθνής Έκθεση επανέρχεται δειλά και σε ημιβρυδική μορφή, δίνοντας όμως και πάλι ώθηση στην τουριστική κίνηση της πόλης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ (11-12 Σεπτεμβρίου) κατά το οποίο γίνονται τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό οι πληρότητες των ξενοδοχείων βρίσκονται ήδη στο 90%. Ενώ για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί και παραδοσιακά ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, οι πληρότητες αυτήν τη στιγμή κυμαίνονται γύρω στο 60 με 70%.

Ωστόσο η Θεσσαλονίκη δεν τα πήγε άσχημα το καλοκαίρι. Όπως δείχνουν τα στοιχεία ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν τους αντίστοιχους μήνες του 2019 και βοήθησαν τα περισσότερα ξενοδοχεία να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΘ.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.