• 30 Νοεμβρίου, 2020

Η απάντηση της ΓΑΔΑ για τις καταγγελίες του 14χρονου που συνελήφθη στο Μαθητικό συλλαλητήριο

 Η απάντηση της ΓΑΔΑ για τις καταγγελίες του 14χρονου που συνελήφθη στο Μαθητικό συλλαλητήριο

Τη δική της απάντηση σχετικά με την κράτηση επί τέσσερις ημέρες του 14χρονου μαθητή στη ΓΑΔΑ, έπειτα από εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, δίνει η Αστυνομία.

Μαθητικό συλλαλητήριο: Ελεύθεροι ο 14χρονος και οι υπόλοιποι ανήλικοι – “Κοιμόμασταν στο πάτωμα”

Όπως αναφέρει, το ζήτημα της κράτησής του δεν αναφέρθηκε νωρίτερα για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του και της οικογένειας του, ενώ πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την απόφαση της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο.

Υποστηρίζει ότι σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις της σύλληψης και εξέτασης.

Για την κράτησή του αποφάσισε η 1η Ανακρίτρια του Τμήματος Ανηλίκων, την Πέμπτη, η οποία και διέταξε να επαναπροσαχθεί τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κρατήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του

την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του

την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Επισημαίνει ότι, δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.