• 26 Οκτωβρίου, 2021

Η απάντηση της Εφ.Συν στον Μηταράκη: Ιδού οι αποδείξεις κύριε Υπουργέ

 Η απάντηση της Εφ.Συν στον Μηταράκη: Ιδού οι αποδείξεις κύριε Υπουργέ

Αποδείξεις και ονόματα ζήτησε ο κ. Μηταράκης σε χθεσινή συνέντευξη του σε επιλεγμένα ΜΜΕ της Χίου, σε σχέση με τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στη Τουρκία.

Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έθεσε ο κ. Μικές Γιαννάρας διευθυντής της τηλεόρασης «Πατρίδα» αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Εφ.Συν.», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο κανείς δεν ξέρει πότε τραβήχτηκαν και πού.

Υπενθυμίζοντας ότι η «Εφ.Συν.» από την πρώτη στιγμή είχε αναφερθεί στη ύπαρξη σχετικής φωτογραφίας που τραβήχτηκε στη Μονολιά της Χίου από τον αυτόπτη, ο οποίος στο ίδιο ρεπορτάζ είχε αναγνωρίσει πέραν κάθε αμφιβολίας και τη κοπέλα με το μωρό που διακρίνεται στα αντίστοιχα πλάνα του βίντεο από τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας στο νησάκι Bogaz κατά τη διαδικασία επιβίβασής της, σε σκάφος λιμενικών της Τουρκίας.

Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα, -αναφέρει το ρεπορτάζ- δημοσιεύοντας τόσο τη φωτογραφία όσο και τα δεδομένα της, ώστε να πειστεί και ο ίδιος ότι κάποιοι άνθρωποι βγήκαν στη παραλία Μονολιά της Χίου τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Και καταλήγει: “Ας πάψει λοιπόν η κυβέρνηση και ειδικότερα οι συναρμόδιοι υπουργοί με πρώτους τον κ Πλακιωτάκη και τον κ Μηταράκη να κρύβονται πίσω από ανούσιες διαψεύσεις και αστεία επιχειρήματα περί αναπαραγωγής προπαγάνδας τρίτων χωρών.

Αν όντως δεν ξέρουν τίποτα, τότε ας διατάξουν μια σχετική έρευνα για να μάθουν και αυτοί την αλήθεια”.

Πηγή: efsyn.gr