Η Άμπερ Χερντ στην αντεπίθεση – Ασκεί έφεση για την απόφαση που αθωώνει τον Τζόνι Ντεπ

 Η Άμπερ Χερντ στην αντεπίθεση – Ασκεί έφεση για την απόφαση που αθωώνει τον Τζόνι Ντεπ

Η Άμπερ Χερντ σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην υπόθεση δυσφήμισης εναντίον του Τζόνι Ντεπ, απόφαση που την άφησε να «χρωστάει» στον πρώην σύζυγό της το ποσό των 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Δικαστήριο της Βιρτζίνια αποφάνθηκε σήμερα ότι η ηθοποιός Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, επιδικάζοντας στον σταρ του Χόλιγουντ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, όμως, δικαίωσε εν μέρει τη Χερντ -η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, που είχε χαρακτηρίσει «φάρσα» τις κατηγορίες της- επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πώς μπορεί να γίνει δεκτή η έφεση

Ο εκπρόσωπος της 36χρονης Χερντ, Alafair Hall, δήλωσε στους New York Times ότι τώρα η εντολέας του σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Ωστόσο, δεν είναι σαφές για ποιους λόγους σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι για να γίνει δεκτή η έφεση, η Χερντ θα πρέπει πιθανότατα να αποδείξει ότι υπήρξαν λάθη στη δίκη ή στην ανάγνωση του νόμου από τον προεδρεύοντα δικαστή.

Η Χερντ θα πρέπει επίσης να καταβάλει εγγύηση ύψους ολόκληρου του ποσού των 10.350.000 δολαρίων, συν τις χρεώσεις τόκων κατά τη διάρκεια της δίκης της έφεσης.

Χρήστος Σταθόπουλος