• 25 Ιανουαρίου, 2021

Η Άγκυρα ενοχλήθηκε για την άσκηση στην Κύπρο – Επίθεση σε Αθήνα, Λευκωσία και Παρίσι

 Η Άγκυρα ενοχλήθηκε για την άσκηση στην Κύπρο – Επίθεση σε Αθήνα, Λευκωσία και Παρίσι

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της Γαλλίας. Με σημερινή του ανακοίνωση, κατηγορεί την Αθήνα και τη Λευκωσία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιτίθεται και στη Γαλλία για τη συμμετοχή της στην στρατιωτική άσκηση «EUNOMIA» νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Γαλλία «ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ιταλία και την Ελλάδα και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ενώ επισημαίνεται ότι οι ενέργειες της Γαλλίας θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση και υποστηρίζει ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να οδηγήσουν σε λύση