• 20 Απριλίου, 2021

H φάρσα με τα self test έβαλε μια τάξη σε καραντίνα

 H φάρσα με τα self test έβαλε μια τάξη σε καραντίνα

Συνέβη στην Ελβετία και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο ως προς το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Μαθητές στην πόλη της Βασιλείας παραποίησαν αποτελέσματα τεστ ώστε να φαίνονται θετικά στον κοροναϊό σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν το σχολείο.

Τρεις μαθητές στο λύκειο Kirschgarten παραποίησαν μηνύματα SMS από την ελβετική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών με COVID-19, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Blick.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 25 μαθητές να περιοριστούν στα σπίτια τους για 10 ημέρες. Αρκετοί δάσκαλοι επηρεάστηκαν επίσης.

Λουράντος στο libre για “self test”: Ήξερε ο υπουργός και οι συν αυτώ αρμόδιοι τι ακριβώς παρήγγειλαν;

«Δεν είναι απλά μια παιδιάστικη φάρσα, είναι σοβαρό περιστατικό», δήλωσε ο Ζιμόν Τίριτ, εκπρόσωπος των αρμόδιων υπηρεσιών εκπαίδευσης της Βασιλείας στην εφημερίδα Blick.

Το σχολείο σκοπεύει να εκκινήσει ποινικές διαδικασίες για παραποίηση«υγειονομικών εγγράφων» αν και δεν σχεδιάζει να τους αποβάλει.

Ο Τίριτ δήλωσε ότι οι μαθητές είναι σε «δύσκολη κατάσταση» λόγω της πανδημίας αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη φάρσα των τριών παιδιών.