• 27 Νοεμβρίου, 2020

H εικόνα στις ΜΕΘ όλης της χώρας – Τα επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Β.Κοντοζαμάνης

 H εικόνα στις ΜΕΘ όλης της χώρας – Τα επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Β.Κοντοζαμάνης

Στοιχεία για την εικόνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο, έχουμε αυξήσει τις ΜΕΘ για COVID. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι στη μάχη, αυξάνουμε τους πόρους για το ΕΣΥ, προχωρούμε σε προσλήψεις. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθειά μας είναι συνεχής. Δεν είναι όμως ανεξάντλητες οι δυνάμεις που έχουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας» τόνισε ο υφυπουργός και παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία.

Σε επίπεδο επικράτειας και σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 997 ΜΕΘ και καλυμμένες είναι οι 696, που σημαίνει πληρότητα 69,8%. Για τον κοροναϊό είναι 331 ΜΕΘ-COVID εκ των οποίων οι 209 είναι καλυμμένες και κενές οι 122, που σημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 63%.

Πρόεδρος γιατρών ΑΧΕΠΑ: “Πιάσαμε οροφή στη ΜΕΘ – Μένουν μόνο 4 κρεβάτια, θα διασωληνώνουμε σε απλούς θαλάμους”

Στη Θεσσαλονίκη σε σύνολο 136 ΜΕΘ, οι 92 είναι καλυμμένες, που σημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 67%. Για ασθενείς με κοροναϊό υπάρχουν 83 ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 63 είναι καλυμμένες και οι 20 είναι κενές, που σημαίνει ότι η πληρότητα αγγίζει το 80%.

Για την Αττική έχουμε στο σύνολο 359 ΜΕΘ στις οποίες 299 ασθενείς νοσηλεύονται, που σημαίνει ότι η πληρότητα βρίσκεται πάνω από 83%. Για τον κοροναϊό υπάρχουν 140 ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 41 είναι κενές καθώς νοσηλεύονται 99 ασθενείς, με την πληρότητα να ξεπερνά το 70%.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης αφορούν την εικόνα στα νοσοκομεία της χώρα μέχρι και χθες, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου.