• 22 Οκτωβρίου, 2021

H Egypt Air «πετά» στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά από το 1979

 H Egypt Air «πετά» στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά από το 1979

Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, η EgyptAir θα πραγματοποιήσει απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη, στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, και του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι , στο θέρετρο του Σαλμ ελ Σέιχ.

Οι πρώτες πτήσεις από τον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου προς το Τελ Αβίβ είναι ήδη προγραμματισμένες για τις αρχές Οκτωβρίου (συγκεκριμένα στις 3, 4, 5 και 7 Οκτωβρίου) και θα είναι οι πρώτες της EgyptAir από το 1979, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου.
Οι σχέσεις Ισραήλ – Παλαιστινίων, θέματα ασφαλείας καθώς και διμερή ζητήματα, τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση κορυφής των Ναφτάλι Μπένετ και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι την περασμένη Δευτέρα, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αίγυπτο εδώ και μία δεκαετία.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, οι Ναφτάλι Μπένετ και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συζήτησαν «τις προσπάθειες για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας» στη Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται σε νεκρό σημείο από το 2014.