Γυναικοκτονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη – Ένοχος ο σύζυγός της για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Μόλις 8 χρόνια η ποινή του

 Γυναικοκτονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη – Ένοχος ο σύζυγός της για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Μόλις 8 χρόνια η ποινή του

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον κατηγορούμενο για τον θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, στο Κολυμπάρι της Κρήτης, το 2016 και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 ετών, από την οποία αφαιρούνται οι 17 μήνες της προφυλάκισης πριν την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα περί μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς, ώστε να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής.

Η 47χρονη Έφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Εάν πάρει κανείς τοις μετρητοίς όσα λέει ο Ανδρουλάκης…

Την ενοχή του 55χρονου συζύγου της Έφης Τσιχλάκη, η οποία βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι τον Μάρτιο του 2016, πρότεινε νωρίτερα η Εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύντομου βίου, δεδομένων τόσο των υποθέσεων ναρκωτικών όπλων κ.ά στα οποία είχε εμπλακεί, όσο και του ότι, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε Α’ βαθμό, είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε» δήλωσε η εισαγγελέας σύμφωνα με το Zarpanews.gr.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει αθώος, υποστηρίζοντας πως αγαπούσε τη γυναίκα του και δεν είχε αντιληφθεί ότι θέλει να αυτοκτονήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως για υπόθεση ανθρωποκτονίας έκαναν λόγο οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν στη δίκη. Η ιατροδικαστής ήταν σαφής πως αν και η γυναίκα είχε λιποθυμήσει, ο θάνατός της δεν προήλθε από ασφυξία αλλά από ευθεία βολή που δέχτηκε από το όπλο από κοντινή απόσταση. Ένας άνθρωπος που έχει λιποθυμήσει δεν μπορεί να αυτοκτονήσει, είπε μεταξύ άλλων.

Την ίδια εικόνα έδωσε στην κατάθεσή του και ο αστυνομικός από την υποδιεύθυνση ασφαλείας που έφτασε στον χώρο του συμβάντος, λέγοντας πως η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι το θύμα πυροβολήθηκε και όχι ότι αυτοπυροβολήθηκε.

Από την πλευρά του κατηγορουμένου ο βασικός ισχυρισμός που διατυπώνεται είναι πως δεν πυροβόλησε εκείνος τη σύζυγό του, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του. Επί αυτού του ζητήματος πρόκειται να κληθεί να καταθέσει και εξειδικευμένος οπλουργός στην επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε για την Δευτέρα.

Για μια καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας έκανε λόγο στην αγόρευσή της η συνήγορος της οικογένειας. «Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό,τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείται τους ισχυρισμούς του» τόνισε.

«Όπου κι αν πάω θα με βρει»
Ο αδελφός της 47χρονης, κ. Γιώργος Τσιχλάκης, είπε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν τυπική κι ότι η αδελφή του μαράζωνε κοντά στον κατηγορούμενο. «Την τελευταία φορά που τη συνάντησα της είπα «γιατί δεν τα παρατάς όλα να έρθεις στη Γερμανία;» και μου απάντησε «δεν μπορώ. Όπου κι αν πάω θα με βρει». Ο ίδιος χθες δεν παρέστη, καθώς επέστρεψε στη Γερμανία όπου ζει μόνιμα.

Σε δήλωσή του, όμως, την περασμένη Πέμπτη, υποστήριξε ότι «μετά από τόσα χρόνια δε με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτός ο άνθρωπος καταδικαστεί και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει δικαιοσύνη, γιατί η αδερφή μου δεν αυτοκτόνησε, δεν ήταν μια αδύναμη γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά κάποιος άλλος προκάλεσε τον θάνατό της», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως δημοσιεύει το neakriti.gr

Η Έφη Τσιχλάκη, αν και δεξιόχειρας, είχε πυροβοληθεί από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού, γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενο στη διεθνή βιβλιογραφία, σύμφωνα με την κατάθεση της κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, ιατροδικαστή-τεχνικού συμβούλου.

Μανώλης Δράκος