Γρηγόρης Λέων: Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε – Οι ίδιοι οι γονείς «δείχνουν» τον δράστη

 Γρηγόρης Λέων: Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε – Οι ίδιοι οι γονείς «δείχνουν» τον δράστη


Στις τελευταίες εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όπως τόνισε ο κ. Λέων «όλα τα ευρήματα στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες, είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Είναι ότι βλέπουμε στα βιβλία ιατροδικαστικής».

Μάλιστα όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, «ειδικά στην Ίριδα, είναι δεδομένο πως μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και επομένως για εγκληματική ενέργεια».

Ο ιατροδικαστής ανέφερε επίσης πως η υπόθεση στην Πάτρα αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η εξιχνίαση του θανάτου των παιδιών γίνεται επειδή είναι λαλίστατοι οι γονείς.

«Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης. Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, «δείχνουν» και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε», κατέληξε ο κ. Λέων.

«Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε»

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων τόνισε επίσης πως «δεν είμαι βέβαιος ότι όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, το παιδί βασανίστηκε».

Η χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί όπως είπε ήταν η ύστατη απόπειρα της δολοφονίας του: «Το παιδί αυτό ήταν μεγαλόσωμο. Δεν θα μπορούσε να το κουμαντάρει εύκολα οπότε προφανώς η κεταμίνη ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για να αναισθητοποιηθεί το παιδί. Ήταν η ύστατη προσπάθεια αλλά όχι η μόνη».

Όσο για το αν αντιστάθηκε ο κ. Λέων τόνισε πως ένα παιδάκι με εγκεφαλοπάθεια λόγω του πρώτου επεισόδιο, δεν μπορεί σωματικά να αντιδράσει αλλά μπορεί για παράδειγμα να φωνάξει ή να ζωγραφίσει.

«Όταν έχουμε 9 περιστατικά, τα οποία έγιναν εκτός της επίβλεψης των γιατρών και μάλιστα με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, δεν υπάρχει αμφιβολία παραπέμπουν σε εξωγενή παράγοντα, που οδηγεί το παιδί είτε στο θάνατο είτε κοντά στο θάνατο, εάν δεν παρεμβαίνουν οι γιατροί», τόνισε.

Γιάννης Μανάκας