Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: Δεξιόχειρας ο δολοφόνος της μικρής Μαλένας

 Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: Δεξιόχειρας ο δολοφόνος της μικρής Μαλένας

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για την υπόθεση της Πάτρας και για το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter σχετικά με τον θάνατο της μικρής Μαλένας.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, το σκίτσο αυτό είναι από ιατροδικαστική βιβλιογραφία και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα από την Πάτρα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Αυτό που ακούστηκε, δυστυχώς και από κάποιους συναδέλφους, ότι οι αμυχές ήταν πολύ ψηλά, δηλαδή στη βάση της μύτης κι επομένως δε θα μπορούσε να ήταν συμβατές με ασφυξία, είναι παντελώς λάθος», επισήμανε.

Την Μ. Τρίτη η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, τόνισε στην εφημερίδα Πελοπόννησος πως ούτε η αδερφή της ούτε η ίδια είναι αριστερόχειρες.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής τόνισε πως πρόκειται για σκίτσο της βιβλιογραφίας και ο ίδιος εκτιμά ότι ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από ασφυξία από δεξιόχειρα δράστη.

«Το μεγάλο δάχτυλο στο σκίτσο είναι στο αριστερό μάγουλο του θύματος. Αντίστροφα θα γίνει αν έχουμε δεξιόχειρα δράστη», επισήμανε και συνέχισε λέγοντας πως: «Ελπίζω αυτή τη δήλωση να την κάνει και στις αρμόδιες αρχές, γιατί έχει μεγάλη αξία. Στη Μαλένα ο δράστης πρέπει να είναι δεξιόχειρας».

«Η Μαλένα δεν είχε ίκτερο»

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής μίλησε και στο Mega λέγοντας πως: «Επειδή έχουν ακουστεί πολλά για ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα, η ηπατική ανεπάρκεια προϋποθέτει ως βασικό σύμπτωμα τον ίκτερο. Τον ίκτερο τον βλέπει φοιτητής ιατρικής σε σώμα νεκρού. Αν έχουμε περιστατικό με ίκτερο δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει διακριτό. Η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια από τη στιγμή που δεν περιγράφεται ίκτερος στο σώμα της», τόνισε.

«Στην υπόθεση έχουμε πει ότι έχουν υπάρξει αστοχίες. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια φαινόμενα και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ιατροδικαστική επιστήμη. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, χρειάζονται το χρόνο τους», συμπλήρωσε.

Χρήστος Σταθόπουλος