• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Γώγος: Η Αττική κοντεύει να γίνει “Θεσσαλονίκη” – Μπορεί να παραταθούν τα μέτρα

 Γώγος: Η Αττική κοντεύει να γίνει “Θεσσαλονίκη” – Μπορεί να παραταθούν τα μέτρα

Για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και τα έκτακτα μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Χωρίς παράθυρα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, “υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις, αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δεν σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες». Όπως τόνισε ο καθηγητής, είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε «Θεσσαλονίκη». Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους». Στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε, έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική, είπε ο καθηγητής.

«Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ” υποστήριξε ο ίδιος. Επίσης, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση. Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη είπε και προσέθεσε ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από έναν μήνα.

“Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε” τόνισε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι «από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και τον Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας.» Ο κ. Γώγος τόνισε μάλιστα ότι μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε. Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε ένα μήνα, είπε κλείνοντας.

Πηγή: ΣΚΑΪ