• 17 Οκτωβρίου, 2021

Γνωστός δικηγόρος κατά των τραπεζών: Δεν φταίνε οι πολίτες για τις ουρές αλλά εσείς…

 Γνωστός δικηγόρος κατά των τραπεζών: Δεν φταίνε οι πολίτες για τις ουρές αλλά εσείς…

Μεγάλη συζήτηση για τις ουρές έξω από τις τράπεζες, γεγονός που επισημάνθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά και, μάλιστα, “επιστρατεύθηκε” και η εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χαρά Απαλλαγάκη. Οι ευθύνες στράφηκαν κατά των πολιτών, παρά το γεγονός ότι όσοι συνωστίζονται έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο e-banking.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν αφορμές για ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Μία απ΄ αυτές ήταν ο “συνωστισμός” στις τράπεζες, ο οποίος αποδόθηκε στους ηλικιωμένους που “αρνούνται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία”!

Κορωνοϊός: Μετά τις ουρές στις τράπεζες, σκέψεις για χρονικό ...

Μόνο που στα τηλεοπτικά πλάνα είδαμε και νέους ανθρώπους να περιμένουν. Οι οποίοι λογικά δεν αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τη τεχνολογία.

Ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης, με κείμενο του στο facebook εξηγεί τα περί …συνωστισμού με πολύ διαφωτιστικό τρόπο. Γράφει για όσα υποστήριξε η κυρία Απαλλαγάκη από την Ένωση Ελλήνων Τραπεζών να “εξηγήσει” τις ουρές:

“Βγήκε και η κα Απαλλαγάκη από την ένωση ελληνικών τραπεζών να εξηγήσει τα ανεξήγητα στο ερώτημα …. Γιατί παρουσιάστηκε συνωστισμός σήμερα στις τράπεζες; … Και τι μας είπε; … το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ με μπόλικη ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Να σας πω εγώ κα Απαλλαγάκη γιατί σήμερα δεν είχατε να πείτε τίποτα…

  1. Γιατί οι εισπρακτικές εταιρείες, με εντολή προφανώς των εργοδοτών σας, δεν έχουν παύσει ούτε λεπτό να οχλούν με απειλές τους δανειολήπτες για την άμεση εξόφληση των οφειλών τους.
  2. Γιατί οι εργοδότες σας μόνο στα λόγια έχουν υλοποιήσει τη δέσμευση τους για αναστολή των δόσεων των ενήμερων δανείων.
  3. Γιατί οι περισσότεροι εκ των εργοδοτών σας δεν επιτρέπουν στους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη να πληρώσουν τις δόσεις τους είτε ηλεκτρονικά είτε στο ΑΤΜ, αλλά μόνο στο γκισέ και μετρητοίς.
  4. Γιατί στο σύνολο σχεδόν των ρυθμισμένων δανείων οι εργοδότες σας δεν δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.
  5. Γιατί άνω του εκατομμυρίου τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι και πρέπει οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι με τη πίστωση κάθε μισθού ή σύνταξης να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα γκισέ για να αιτούνται την αποδέσμευση του λογαριασμού για να εισπράττουν τα χρήματα τους.
  6. Γιατί αν προσέλθουν καθυστερημένα συμψηφίζετε τα ποσά αυτά με υφιστάμενες οφειλές τους.
    Ζούμε στη χώρα που οι τράπεζες απολαμβάνουν μοναδικής ασυλίας. Ακόμη και σε καιρό υγειονομικής κρίσης, η υγεία των πολιτών μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της είσπραξης της τραπεζικής δόσης.
    Καλό σας απόγευμα κα Απαλλαγάκη”.