• 27 Νοεμβρίου, 2021

Γλυκά Νερά: Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Αναγνωστόπουλος

 Γλυκά Νερά: Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Αναγνωστόπουλος

Στην πολυσέλιδη πρότασή του, ο εισαγγελέας Γ. Νούλης ζητεί την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, ζητώντας να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ζητεί δε, την παραπομπή του και για τα αδικήματα της κακοποίησης ζώου σε βαθμό κακουργήματος, της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης, για όσα είπε αμέσως μετά τη δολοφονία στις αρχές.

Θεσσαλονίκη – Κλήσεις για παράνομη στάθμευση από το 1998 αποστέλλονται σε πολίτες

Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αρχές για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, όχι μόνο για τη βαρβαρότητά της αλλά και το θέατρο που έπαιζε ο δράστης στη συνέχεια, περιγράφει κατά πληροφορίες τους λόγους για τους οποίους καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» είναι κατά την εισαγγελική κρίση οι λόγοι που καταδεικνύουν ότι ο δράστης τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως αναφέρει στην 24σέλιδη πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός, το θύμα ήταν ανυποψίαστο, αφού κοιμόταν και εκείνος το σκότωσε.

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες» φέρεται να αναφέρει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός βασίζει την πρόταση του και στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία περιγράφει τις συνθήκες που βίωσε η Καρολάιν κατά τη διάρκεια του πνιγμού της.

«Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει οτι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος» φέρεται να εξηγεί ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του.

Στη μητέρα της Καρολάιν η οριστική επιμέλεια της Λυδίας

Την ίδια ώρα το δικαστήριο έβαλε τέλος στην δικαστική διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, αναθέτοντας την στην γιαγιά της και μητέρα της Καρολάιν, Σουζάνα.

Το άτυχο κοριτσάκι, που δεν κατάφερε καλά καλά να γνωρίσει την μητέρα του, θα ζει με τη γιαγιά της, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέθεσε την επιμέλειά της σε εκείνη.

Με την υπ΄αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε:

-Την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο καθώς και

-Την ολική ανάθεσή της στην μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής, Σουζάνα.

Ρυθμίζει δε την επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.