• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Γκρίνια στο Μαξίμου για την Μπέγκελ- Είχε προετοιμαστεί ο πρωθυπουργός;

 Γκρίνια στο Μαξίμου για την Μπέγκελ- Είχε προετοιμαστεί ο πρωθυπουργός;

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίγκεμποργκ Μπέγκελ -πρωταγωνίστρια του επεισοδίου στην συνέντευξη Μητσοτάκη-Ρούτε για την επιθετική ερώτηση για τα pushbacks- δήλωσε στο Kontra Channel και τον Γιώργο Μελιγγώνη πως δεν είχε σκοπό να προσέλθει στην συνέντευξη Τύπου αλλά το έπραξε καθώς έλαβε πρόσκληση από την Ολλανδική πρεσβεία και το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Για την πρεσβεία της Ολλανδίας είναι περίπου αυτονόητο να έχει κάνει κάτι τέτοιο επειδή, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε πρεσβεία προσκαλεί ανταποκριτές μέσων της χώρας της. Η Μπέγκελ ζει στην Ελλάδα και εργάζεται για Ολλανδικά ΜΜΕ. Το ερώτημα που ακούστηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου στο Μαξίμου, πάντως, ήταν “πως βρέθηκε αυτή εδώ;”.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού που έχει την ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις όφειλε να είχε ερευνήσει ποιος/ποια είναι κάθε δημοσιογράφος που θα βρισκόταν στη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να προετοιμάσει σχετικά τον πρωθυπουργό για τυχόν ερωτήσεις που θα υπέβαλε- εάν, φυσικά, του/της δινόταν ο λόγος. Είχε κάνει αυτή τη στοιχειώδη προετοιμασία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το γραφείο τύπου;

Διότι εάν αυτό είχε γίνει δεν υπήρχε περίπτωση να μην ανασυρθεί -με μία απλή έρευνα στο…Google- το επεισόδιο με τη σύλληψή της μαζί με Αφγανό που φιλοξενούσε στην Ύδρα και του οποίου είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου. Η υπόθεση, άλλωστε, είχε λάβει διαστάσεις και είχε απασχολήσει τα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ την είχε αναλάβει και ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Στην περίπτωση που αυτά ήταν γνωστά δεν προκύπτει κανένας αιφνιδιασμός για τον πρωθυπουργό. Έπρεπε να είχε ενημερωθεί και να αναμένει ερώτηση σχετικά με τα pushbacks, κάτι για το οποίο είχε προετοιμάσει άλλωστε και η ίδια η Μπέγκελ με ανάρτησή της λίγες ώρες νωρίτερα.

Πώς είδαν διεθνή Μέσα την οργή Μητσοτάκη κατά της Ολλανδής δημοσιογράφου |  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε λεπτομέρειες, γι αυτό και αιφνιδιάστηκε και απάντησε επιθετικά μεν, μάλλον άκομψα δε. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου χρεώνουν αυτό το σφάλμα, όπως μαθαίνουμε, στο γραφείο Τύπου. Και δεν είναι το πρώτο…