• 18 Ιουνίου, 2021

Γηροκομείο Χανίων: Στην αντεπίθεση οι οικογένειες των θυμάτων

 Γηροκομείο Χανίων: Στην αντεπίθεση οι οικογένειες των θυμάτων

Την συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητεί η συνήγορος των οικογενειών των οποίων οι συγγενείς φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Χανίων.

Η κ. Παπαδάκη υπέβαλε αναφορά με την οποία εστιάζεται στην περιφέρεια Κρήτης καθώς και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, που είναι οι εποπτεύουσες Αρχές, για τη λειτουργία της δομής.
Η δικηγόρος των οικογενειών, Μαρία Παπαδάκη, ο πατέρας της οποίας ήταν επίσης φιλοξενούμενος στο Γηροκομείο, σημείωσε σε δηλώσεις της ότι “όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας”.

Μάλιστα, υπογράμμισε με νόημα ότι η πλευρά του Γηροκομείου καλεί ως μάρτυρες της και στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής.

Επιπλέον, η κ. Παπαδάκη ανέφερε πως προκάλεσαν εντύπωση οι δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του Γηροκομείου.
“Οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κλπ ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την εποπτεύουσα αρχή. Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πώς γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια” τόνισε παραπέμποντας στις δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης.