• 13 Ιουνίου, 2021

Γιος γνωστού καθηγητή ήρθε από το εξωτερικό για να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

 Γιος γνωστού καθηγητή ήρθε από το εξωτερικό για να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

«Η επιδημία εξακολουθεί και είναι εδώ, απλώς υπάρχει ο αριθμός των κρουσμάτων. Δεν ξέρω αν περιλαμβάνονται στα κρούσματα και τα self test γιατί αν γίνονται εκατομμύρια, δεν μπορεί να συγκριθεί ο τωρινός αριθμός με τον αριθμό πριν από έναν μήνα» είπε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Στη σχολή σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα σεμινάριο επιδημιολογίας για δημοσιογράφους» σχολίασε χιουμοριστικά ο καθηγητής.

  • «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, συνεχώς πρέπει να τηρεί τα μέτρα, να κάνει τα self test, να τα δηλώνει σωστά και όλοι να προσπαθούμε να τα τηρούμε για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα» σχολίασε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος κορονοϊού απάντησε ότι είναι πολύ πιθανόν.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις ανησυχίες απάντησε ότι:

  • «Θα σας πω ότι ο γιος μου ήρθε σήμερα από την Ολλανδία για να εμβολιαστεί στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca. Πήρε το αεροπλάνο, ήρθε στην Αθήνα και θα κάνει το εμβόλιο. Εγώ πάντα ανησυχώ όταν τα παιδιά μου είναι στο αεροπλάνο. Αντίστοιχη είναι η ανησυχία για το εμβόλιο. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες και μακάρι να μην υπήρχαν. Αν θα αλλάξουν οι ηλικιακές ομάδες εξαρτάται από την επάρκεια των υπόλοιπων εμβολίων, κάτι που δεν γνωρίζω γιατί δεν είμαι στην αντίστοιχη επιτροπή για να έχω τα δεδομένα».