• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Γιορτές μετά φόβου…ιού στη Γαλλία

 Γιορτές μετά φόβου…ιού στη Γαλλία

Δυο μέρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα περιοριστικά μέτρα, που χτυπούν ιδιαίτερα τον κόσμο του θεάματος, πολλοί είναι οι πολίτες που δείχνουν «να μην πολυκαταλαβαίνουν» τη λογική της κυβέρνησης.

Από την ερχόμενη Τρίτη ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Μόνη εξαίρεση είναι τα Χριστούγεννα, για τη διευκόλυνση της οικογενειακής παράδοσης, που θέλει όλες τις ηλικίες γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ….μετά φόβου ιού βέβαια, για τους πιο ευάλωτους.

Αντίθετα για την Πρωτοχρονιά, οι νέοι θα πρέπει να ξεχάσουν το ρεβεγιόν, η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει αυστηρή και αυτό που πολλοί φοβούνται είναι, οι ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Με προσφυγή απαντούν οι επιχειρήσεις θεάματος στα μέτρα

Κλειστά για ακόμα τρεις εβδομάδες, έως τις 7 Ιανουαρίου, παραμένουν τα μουσεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και βεβαίως ντίσκο ή μιούζικ χολ. Ο κόσμος του θεάματος επίσης δεν καταλαβαίνει. Όλες οι προετοιμασίες για το άνοιγμα την ερχόμενη Τρίτη ακυρώνονται.

«Για πολλούς είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό και «το σταμάτα – ξεκίνα», «stop and go» είναι ο χειρότερος τρόπος διαχείρισης μιας κρίσης», διαμαρτύρεται ο Νικόλα Ντιμπούρ επικεφαλής του συνδικάτου των επιχειρήσεων θεάματος. Για να βρουν το δίκιο τους καταφεύγουν τελικά στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπως είχε κάνει και η καθολική εκκλησία.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ