Γιώργος Παπαναούμ: Ανατροπή με τον θάνατο του γνωστού γυμναστή – Το σημείωμα και τα 490.000 ευρώ

 Γιώργος Παπαναούμ: Ανατροπή με τον θάνατο του γνωστού γυμναστή – Το σημείωμα και τα 490.000 ευρώ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου του 50χρονου γυμναστή Γιώργου Παπαναούμ, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο γυμναστήριο του στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τρίτης. Αν και οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για αυτοχειρία, πλέον, υπάρχουν στοιχεία που κίνησαν τις διαδικασίες ώστε να αναλάβει έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με το GRTimes, διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του. 

Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δείχνουν» δολοφονία, ωστόσο, σε σημείωμα που φέρεται να άφησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιώργος Παπαναούμ πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, φέρεται να «έδειχνε» διάφορα πρόσωπα και τα συνέδεε με την απόφασή του, ενώ άφηνε «αιχμές» για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες.

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση του θανάτου του, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Η τελευταία ανάρτηση – Η γυναίκα που του έφαγε σχεδόν μισό εκατομμύριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν ο Γιώργος Παπαναούμ βάλει τέλος στη ζωή του, φέρεται να είχε προχωρήσει σε μία περίεργη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία αργότερα «κατέβηκε».

Στο τελευταίο του μήνυμα περιέγραφε πως εξαπατήθηκε από τη γυναίκα που ήταν ερωτευμένος, ενώ άφηνε ξεκάθαρα «αιχμές» για εμπλοκή της σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται γνωστούς επιχειρηματίες και επιφανείς ανθρώπους και στο οποίο, μάλιστα, συμμετέχουν και ανήλικες κοπέλες.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και «φανερώνει» άνθρωπο που βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση, περιγράφεται ο τρόπος που η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει όλη του την περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «δείχνει» μία γυναίκα που στην αρχή την εμπιστεύτηκε και πίστευε πως είναι «καλόψυχη» αλλά τελικά κατάφερε να του αποσπάσει, αρχικά, 90.000 ευρώ και στη συνέχεια ακόμη 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει όλη του την περιουσία. Μάλιστα, μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, η συγκεκριμένη γυναίκα εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Στο ίδιο μήνυμα καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει σε κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε συστηματικά επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. «Ζητάω συγνώμη από τον Θεό, από τον πνευματικό μου που τον στεναχώρησα και από όλους αυτούς που με αγαπάνε, από όλους τους αθλούμενους», φέρεται να καταλήγει η ανάρτησή του.

Τι λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν

Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν «βόμβα» στη γειτονιά της Θεσσαλονίκης και στους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γυμναστική και τον αθλητισμό και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας άνθρωπος που ήταν μόνιμα με το χαμόγελο στα χείλη έβαλε τέλος στη ζωή του. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν δεκαετίες, ανέφεραν στο protothema.gr πως ο Γιώργος Παπαναούμ ήταν πατέρας τριών παιδιών και δεν τους είχε αναφέρει ποτέ ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα από «μικροπροβλήματα» της καθημερινότητας.

«Αυτό που έλεγε συνέχεια σε όσους πήγαιναν στο γυμναστήριο του για να γυμναστούν και να τους καθοδηγήσει, ήταν ότι είχε σκοπό πρώτα να γυμνάσει τα χαμόγελα και μετά τα σώματα τον ανθρώπων. Δε γίνεται να πιστέψουμε ότι έφυγε ο Γιώργος με αυτόν τον τρόπο, όλοι τον αγαπούσαμε», ανέφερε γείτονάς του στο protothema.gr. «Τον βλέπαμε πολύ συχνά αλλά ποτέ δε μας είχε μιλήσει για προβλήματα που τον απασχολούσαν», σημείωσε.

Θεόκριτος Αργυριάδης