• 16 Οκτωβρίου, 2021

Γιατροί του Λαϊκού νοσοκομείου στο στόχαστρο των αρνητών της πανδημίας

 Γιατροί του Λαϊκού νοσοκομείου στο στόχαστρο των αρνητών της πανδημίας

Mε απειλές και τραμπουκισμούς έρχονται αντιμέτωποι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που καλούνται να περιθάλψουν ασθενείς με κορωναϊό των οποίων οι συγγενείς όμως είναι αρνητές.

Δύο γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου έχουν μπει στο «στόχαστρο» αρνητών του κορωναϊοϋ.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου όταν ένας 76χρονος εισήχθη στο Λαϊκό σε επιβαρυμένη κατάσταση λόγω της λοίμωξης covid. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή η διασωλήνωση, η κόρη του ήταν αντίθετη και ήθελε να θεραπεύσει η ιδία τον πάτερα της με… αλόη.

Ο ηλικιωμένος ασθενής που ειχε άριστη συνεργασία με τους θεράποντες γιατρούς και διαφωνούσε με την αρνήτρια κόρη του, έχασε τελικά τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι του Λαϊκού νοσοκομείου καταγγέλλουν πως γιατροί και νοσηλευτές δέχονται απειλές από αρνητές – συγγενείς ασθενών οι οποίοι, μάλιστα, ωθούνται από δικηγόρους στο να καταθέσουν μηνύσεις, ζητώντας αποζημιώσεις.

«Απειλούν με δικηγόρους και κάνουν αυτά τα πράγματα και ναι θα το πω ακόμη και να πάρουν το στηθοσκόπιο από τους γιατρούς» τόνσιε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Τάσος Αντωνόπουλος.

Σε ανάρτηση του στο facebook o δικηγόρος της κόρης του ηλικιωμένου επί της ουσίας προκαλεί τους γιατρούς γράφοντας: «Όταν η κόρη σας είπε ότι ο πατέρας της έχει δικηγόρο εμένα, της είπατε ότι θα βάλετε και εσείς δικηγόρο. Πείτε του να με καλέσει, θα χαρώ πολύ να μιλήσουμε. Να του πω και τα υπόλοιπα για τη νοσηλεία του κυρίου Σωτήρη…».

Έξω από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί υγειονομικοί αντιεμβολιαστές για να διαμαρτυρηθούν για την κλήση γιατρού αντιεμβολιαστή στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της διαγραφής. Πρόκειται για τον ίδιο γιατρό αντιεμβολιαστή, που τον Ιούλιο είχε οργανώσει συγκέντρωση αρνητών του κορωνοϊού στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και σε άλλο νοσοκομείο της χώρας, συγγενείς νοσηλευόμενων απείλησαν γιατρούς με βία, στέλνοντάς τους απειλητικά μηνύματα.