• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Γιατί ο Στεφανής αντικαταστάθηκε από τον Χαρδαλιά;

 Γιατί ο Στεφανής αντικαταστάθηκε από τον Χαρδαλιά;

Ο Aλκιβιάδης Στεφανής αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά στη θέση του υφπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην αρχηγός ΓΕΣ, μπορεί να είχε άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν ο «σύνδεσμος» των στρατιωτικών με την κυβέρνηση για την προώθηση αιτημάτων τους, παρόλα αυτά είδε την πόρτα της εξόδου διότι φέρεται να είναι αντισταθεί σθεναρά στην επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον Στρατό.

Όπως λένε πληροφορίες από το στράτευμα μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Νίκο Χαρδαλιά η υποχρεωτικότητα είναι προδιαγεγραμμένη.

Άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως ο Ν.Χαρδαλιάς είναι ο άνθρωπος για τις «δύσκολες αποστολές και ανακοινώσεις» και τώρα όπως όλα δείχνουν του ανατίθεται να εμβολιάσει υποχρεωτικά το στράτευμα.

Η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την… χορήγηση εμβολίου κατά του κοροναϊού στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν:

«Μαζί με τα άλλα εμβόλια που κάνουμε στους νεοσύλλεκτους, να κάνουμε και ένα εμβόλιο για τον κοραναϊού» αναφέρει συγκεκριμένα η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και είναι πραγματικά να απορεί κανείς με το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει: Εκτός από τους νεκρούς, οι παρενέργειες μπορεί να παραλύσουν ολόκληρο το στράτευμα!

Μάλιστα ανακοινώθηκαν και τα προνόμια των κληρωτών που εμβολιάζονται εθελοντικά: Πέντε ημέρες άδεια!

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τι μέτρα θα ληφθούν -όπως έγινε με τους υγειονομικούς- για όσα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούνται να εμβολιαστούν, αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.