Γιατί ο Κικίλιας κρατά το κλειδί για εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο

 Γιατί ο Κικίλιας κρατά το κλειδί για εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε …εκλογική ετοιμότητα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας, οι εισηγήσεις για εναν εκλογικό αιφνιδιασμό (που, όμως, μόνο αιφνιδιασμός δεν θα είναι) το φθινόπωρο πληθαίνουν.

Για τους λόγους που είναι γνωστοί και αφορούν τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, όταν οι σημερινές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και η ακρίβεια στην αγορά θα μοιάζουν μάλλον με περίπατο.

Την κατάσταση περιγράφει αναλυτικά η Άννα Καραβοκύρη στο ρεπορτάζ της στο libre. Ποιός, όμως, κρατάει το κλειδί για μια τέτοια εξέλιξη; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει πολύ συχνά με τον υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια αφού από την ευφορία που αναμένεται να προκαλέσει η προβλεπόμενη τουριστική “έκρηξη” του καλοκαιριού θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό εάν θα έχουμε πρόωρες εκλογές το φιινόπωρο.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού σχετικά με αυτές τις προβλέψεις δεν είναι καθόλου τυχαία. Με έναν εφιαλτικό χειμώνα μπροστά και με την κοινωνική αναταραχή που θα προκαλέσει, ο υπουργός Τουρισμού και οι παράγοντες της “βιομηχανίας” του καλοκαιριού μπορούν να δώσουν ένα “παράθυρο(εκλογικής) ευκαιρίας”.

Σεραφείμ Κοτρώτσος