• 29 Νοεμβρίου, 2021

Γιατί η “Καθημερινή” αποκαλεί “μπιζιμπόντη” τον Πέτσα- Ποιοί τον “καρφώνουν”

 Γιατί η “Καθημερινή” αποκαλεί “μπιζιμπόντη” τον Πέτσα- Ποιοί τον “καρφώνουν”

Ο Στέλιος Πέτσας μπαίνει στο στόχαστρο της Καθημερινής και γίνεται αποδέκτης ενός καυστικού σχολίου από τη στήλη Θεωρείο. To σχόλιο της εφημερίδας είναι ενδεικτικό ενός γενικότερου κλίματος που αφορά το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην στήλη που υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου:

Ο αν. υπουργός Εσωτερικών υποπίπτει διαρκώς στο ένα επικοινωνιακό λάθος μετά το άλλο, καθώς… βιάζεται να ανακοινώσει πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Τελευταία μας είπε πως τα μέτρα που ισχύουν θα διαρκέσουν έως τα Χριστούγεννα. Αυτό είναι και το πιθανότερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά του Πέτσα να προκαταλαμβάνει αποφάσεις, ειδικά όταν έχουμε μια τόσο δυναμική και μεταβαλλόμενη κατάσταση όπως η πανδημία.

Εξ ου και πολλοί λένε πως ο Πέτσας ανήκει στην κατηγορία του μπιζιμπόντη, δηλαδή αυτού που ασχολείται με τα πάντα χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Υπερβολές»…

Η διαρροή, πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού αναφέρει πως ένας από τους σκοπούς για τους οποίους αποφασίστηκε είναι και για να αρθεί η σύγχυση που δημιουργούν οι συχνές και ενίοτε αντιφατικές δηλώσεις υπουργών και επιδημιολόγων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Υπό την έννοια αυτή, η περίπτωση Πέτσα πιθανώς εντάσσεται στην παραπάνω περιγραφή.

Όμως, άλλες πληροφορίες λένε πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει την άδεια να λειτουργεί ατύπως και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέση, άλλωστε, την οποία κατείχε μέχρι πριν μερικούς μήνες. Όμως αυτό δυσχεραίνει τον ρόλο του Γιάννη Οικονόμου, για τον οποίο επικρατεί ικανοποίηση στο Μαξίμου. Ο Πέτσας, όμως, λέγεται πως έχει ισχυρούς φίλους στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Όλα αυτά μπερδεύουν την κατάσταση. Η αιχμή, πάντως, της “Καθημερινής” προέρχεται από το πρωθυπουργικό επιτελείο…