Γιάννης Σκαφτούρος: Η κάμερα που “έπιασε” τους δολοφόνους – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

 Γιάννης Σκαφτούρος: Η κάμερα που “έπιασε” τους δολοφόνους – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο οποίο αποτυπώνονται τρεις μηχανές να φεύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το χωριό Σκούρτα της Βοιωτίας, λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κάμερα έχει «πιάσει» τους πληρωμένους δολοφόνους που ταξίδεψαν μέχρι το ορεινό χωρίο της Βοιωτίας, προκειμένου να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που είχαν υπογράψει.

Στο υλικό που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ  εμφανίζονται τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Επιδότηση καυσίμων – Άνοιξε η πλατφόρμα: Δικαιούχοι, προϋποθέσεις, ποσά – Βήμα βήμα η διαδικασία

Στην πρώτη από αυτές, χρώματος μαύρου, επιβαίνουν δύο άτομα. Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός οι οποίοι είναι μετρίου αναστήματος φοράνε μαύρα ρούχα, κουκούλες φουλ φέις και κράνη. Στη δεύτερη άσπρη μοτοσυκλέτα που ακολουθεί υπάρχει μόνο ο οδηγός, ενώ σε απόσταση περίπου 15 μέτρων ακολουθεί και τρίτο δίκυκλο.

Και οι τρεις μηχανές κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ το δίκυκλο που προπορεύεται, ερευνάται από τους αστυνομικούς να είναι η μοτοσυκλέτα που εγκαταλείφθηκε λίγο αργότερα. Η μηχανή είχε κλαπεί από την περιοχή του Ασπροπύργου το 2019. Χθες το μεσημέρι χρησιμοποιήθηκε ως το μέσο που μετέφερε τους δύο εκ των δολοφόνων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η μοτοσυκλέτα των 1200 κυβικών εκατοστών, έφυγε από την πορεία της σε απόσταση λίγων λεπτών από το σημείο που βρίσκεται η κάμερα ασφαλείας από την οποία προέρχεται το οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Στην μαύρη μηχανή όπως αναφέρουν οι πληροφορίες επέβαιναν οι δύο εκ των εκτελεστών του «θείου Τζο» .Στις άλλες δύο μηχανές που ακολουθούν, οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν σε αυτές επέβαιναν τα άτομα υποστήριξης των εκτελεστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των έμπειρων αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι δράστες είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια την επιχείρηση εξολόθρευσης του Γιάννη Σκαφτούρου. Φαίνεται να είχαν παρακολουθήσει το θύμα τους, ενώ είχαν χαρτογραφήσει όλες τις κομβικές αρτηρίες της περιοχής, αναζητώντας την πιο σύντομη και ασφαλή δίοδο.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τέσσερις συμμετέχοντες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δολοφονική επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις μηχανές και από τέσσερα έως οκτώ άτομα.

Μανώλης Δράκος