• 25 Ιανουαρίου, 2021

Γιάννης Πουλόπουλος: Μια σπάνια συνέντευξη – Τα τραγούδια που άφησαν εποχή (vid)

 Γιάννης Πουλόπουλος: Μια σπάνια συνέντευξη – Τα τραγούδια που άφησαν εποχή (vid)

Ο ερμηνευτής που έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι, είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και οι συνεντεύξεις του ήταν σπάνιες.

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος

Μία από τις πιο γνωστές, ήταν στην εκπομπή «Κοκτέηλ» το 1990.

Οικοδεσπότες της εκπομπής ήταν ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης με την Ελένη Μενεγάκη στην παρθενική της εμφάνιση!

Γιάννης Πουλόπουλος- Δισκογραφία

  • 1963 Η γειτονιά των αγγέλων (Μίκη Θεοδωράκη, Ιάκωβου Καμπανέλλη) (OST) | His Master’s Voice
  • 1964 Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Θεοδωράκη (Μίκη Θεοδωράκη) (συλλογή, δίσκος 10″) | Lyra
  • 1965 Λαϊκά τραγούδια–The best of bouzoukia (συλλογή) | Lyra
  • 1965 Στον γαλανό ελληνικό ουρανό | Lyra
  • 1965 Το Νέο Κύμα–2 | Lyra
  • 1965 Τα ωραιότερα τραγούδια | Lyra
  • 1966 Το Νέο Κύμα–3 | Lyra
  • 1967 Γιάννης Πουλόπουλος–1 | Lyra
  • 1967 Γιάννης Πουλόπουλος–2 | Lyra
  • 1967 Οι θαλασσιές οι χάντρες (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
  • 1967 Ανθολογία (Γιάννη Σπανού) | Lyra
  • 1967 Μια κυρία στα μπουζούκια (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
  • 1968 Γοργόνες και μάγκες (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
  • 1968 Ανθολογία Β’ (Γιάννη Σπανού) | Lyra
  • 1968 Η Ελένη του Μάη και άλλα τραγούδια του Γιάννη Γλέζου (Γιάννη Γλέζου, Κώστα Κινδύνη) | Lyra
  • 1968 Γιάννης Πουλόπουλος–3 | Lyra
  • 1969 Η Παριζιάνα (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
  • 1969 Ο δρόμος (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
  • 1969 Οι ώρες (Λίνου Κόκοτου, Άκου Δασκαλόπουλου, Αργύρη Βεργόπουλου) | Lyra
  • 1969 12 τραγούδια του F.G. Lorca (Γιάννη Γλέζου, Φεντερίκο Γαρθία Λόρκα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
  • 1970 Γύφτισσα μέρα (Γιώργου Κοντογιώργου, Άκου Δασκαλόπουλου) | Lyra
  • 1970 Γιάννης Πουλόπουλος–4 | Lyra
  • 1970 Ερωφίλη (Νίκου Μαμάγκακη, Γεωργίου Χορτάτζη) | Lyra
  • 1970 Μέρες του καλοκαιριού (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
  • 1971 Μαρία–14 τραγούδια (Νίκου Σκέμπρη, Διονύση Τζεφρώνη) | Lyra
  • 1971 Εμιλιάνο Ζαπάτα (Γιάννη Γλέζου, Πάμπλο Νερούδα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
  • 1971 Ο κήπος (Λίνου Κόκοτου, Άκου Δασκαλόπουλου) | Lyra
  • 1972 11 λαϊκά τραγούδια του Γιάννη Ρίτσου (Νίκου Μαμαγκάκη, Γιάννη Ρίτσου) | Lyra
  • 1972 Ο γαλαξίας της επιτυχίας (συλλογή) | Lyra
  • 1973 The best of Yannis Poulopoulos (συλλογή 6 δίσκων) | Lyra/Aris
  • 1973 Θάλασσα πικροθάλασσα (Μίμη Πλεσσα, Κώστα Βίρβου) | Lyra
  • 1973 Μουσικόραμα Ζαμπέτα (Γιώργου Ζαμπέτα) | Lyra
  • 1973 Ο γαλαξίας της επιτυχίας 3 (συλλογή) | Lyra
  • 1974 Μίλα μου για τη λευτεριά (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
  • 1974 Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Θεοδωράκη (Μίκη Θεοδωράκη) | Lyra
  • 1975 12 ρεμπέτικα (συλλογή) | Lyra
  • 1976 Τα τραγούδια της ξενιτιάς (Γιώργου Κατσαρού, Δημήτρη Ιατρόπουλου) | Minos
  • 1977 Επιτυχίες της Minos 77 (συλλογή) | Minos
  • 1977 Τα άλλα τραγούδια (συλλογή) | Lyra
  • 1977 Αγάπα με… | Minos
  • 1978 Επιτυχίες της Minos 78 (συλλογή) | Minos
  • 1978 Ρεμπέτικα και θαλασσινά (Κώστα Βίρβου) (συλλογή) | Zodiac
  • 1978 Για σένα | Minos
  • 1979 Επιτυχίες της Minos 79 (συλλογή) | Minos
  • 1979 Το δάκρυ μας σταλιά σταλιά (συλλογή) | Lyra
  • 1979 Αν γυρίσεις αν… | Minos
  • 1980 Επιτυχίες της Minos 80 (συλλογή) | Minos
  • 1980 Δεν ξεχνιέσαι… | Minos
  • 1981 Επιτυχίες της Minos 81 (συλλογή) | Minos
  • 1981 Τα ωραιότερα τραγούδια–Εποχή 1η (Γιάννη Σπανού) (συλλογή) | Lyra
  • 1981 Εγώ για σένα τραγουδάω | Minos
  • 1982 Επιτυχίες της Minos 1982 (συλλογή) | Minos
  • 1982 Μια φορά θυμάμαι | Minos
  • 1983 Οι επιτυχίες της Minos (συλλογή) | Minos
  • 1983 Και τώρα πες μου… | Minos
  • 1983 14 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση (Σταύρου Κουγιουμτζή) (συλλογή) | Lyra
  • 1985 Χάρτινες καρδιές (Γιάννη Σπανού, Θάνου Σοφού, Ρόνης Σοφού) | Minos
  • 1985 Ο δρόμος του Μάνου, 1962–1982 (Μάνου Λοΐζου) | Minos
  • 1985 Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (Μίμη Πλέσσα) (συλλογή) | Lyra
  • 1986 Άλλοτε – 30 ανέκδοτες επιτυχίες του (συλλογή) | Lyra
  • 1986 Στα μεγάλα ταξίδια (Μίμη Πλέσσα, Θάνου Σοφού, Ρόνης Σοφού) | Minos
  • 1986 Για το θέατρο–No 2 (Μίμη Πλέσσα) (United)
  • 1988 Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (συλλογή) | Minos
  • 1988 Όπου πας θα πάω | Minos
  • 1988 Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στον ελληνικό κινηματογράφο (Γιάννη Μαρκόπουλου) (συλλογή) (OST) | Minos
  • 1989 Μια ζωή τραγούδια (συλλογή) (διπλός δίσκος) | Minos
  • 1990 Minos ’90 (συλλογή) | Minos
  • 1990 Τραγούδια από τον κινηματογράφο (Κώστα Καπνίση) (συλλογή) | Lyra
  • 1990 Κλήσεις, Προκλήσεις, Προσκλήσεις (Αλέξης Παπαδημήτριου-Εύη Δρούτσα) (συλλογή) | Polygram
  • 1991 Γιάννης Πουλόπουλος | Polygram
  • 1992 Φεγγάρι Άλλου Ουρανού | Polygram
  • 1993 Οι Μεγάλες Επιτυχίες (συλλογή) | Lyra
  • 1993 Το Άλλο Νέο Κύμα (συλλογή) | Lyra
  • 1993 Το Άλλο Νέο Κύμα 2 (συλλογή) | Lyra
  • 1994 Οι Μεγάλες Επιτυχίες 2 (συλλογή) | Lyra
  • 1995 Οι Μεγάλες Επιτυχίες 3 (συλλογή) | Lyra
  • 1996 Οι Μεγάλες Επιτυχίες 4 (συλλογή) | Lyra
  • 1996 Οι Συνθέτες Και Οι Επιτυχίες Τους (Γιάννη Σπανού) (συλλογή) | Minos
  • 1996 Γιάννης Πουλόπουλος (συλλογή) | Lyra
  • 1997 Του Τραγουδιού Το Βλέμμα | Lyra
  • 1998 Ζωντανή Επαφή (Ζωντανή Ηχογράφηση) | Lyra
  • 1998 Τα Μεγάλα Τραγούδια (συλλογή) | Minos-EMI
  • 1999 Στα όνειρα μου περπατώ | Lyra
  • 2005 Τα χρυσά κινηματογραφικά (συλλογή) (δίσκος 10″) | Lyra