• 14 Μαΐου, 2021

Γιάννινα: Nέες αποκαλύψεις για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς – Πως μπήκαν στην πλατφόρμα

 Γιάννινα: Nέες αποκαλύψεις για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς – Πως μπήκαν στην πλατφόρμα

????????????????????????????????????

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς 100 εργαζομένων ιδιωτικής εταιρίας εκτός σειράς στα Γιάννινα για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε σε πρώτη φάση να εξεταστεί πώς παραβιάστηκε το σύστημα των ραντεβού και να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή όποια άλλα αδικήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ακύρωση των εμβολιασμών που είναι προγραμματισμένα στο Νομό Ιωαννίνων και αφορούν σε άτομα κάτω των εξήντα ετών ή για όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που προβλέπεται να εμβολιαστούν αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega και το newsit.gr, πάνω από 100 εργαζόμενοι, με τη βοήθεια χάκερ, κατάφεραν να μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα των εμβολιασμών και να εισάγουν τα στοιχεία τους.

Στη συνέχεια, πήγαιναν κανονικά στο νοσοκομείο με το ραντεβού τους προκειμένου να εμβολιαστούν.

Την απάτη κατάλαβαν οι ίδιοι οι γιατροί που τους εμβολίαζαν, καθώς πρόκειται για άτομa νεαρής ηλικίας που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του εμβολιασμού.

Όσον αφορά, δε, στον τρόπο που καταχωρήθηκαν τα ραντεβού στο επίσημο σύστημα των εμβολιασμών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κρατική τηλεόραση, οι πολίτες δηλώθηκαν ως υγειονομικοί, χωρίς να είναι, ενώ η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ ήδη έχουν γίνει περίπου πενήντα εμβολιασμοί στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων ενώ είχαν κλείσει πολύ περισσότερα ραντεβού από εργαζόμενους της ίδιας επιχείρησης.

Τέλος στα sms: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για την ελεύθερη μετακίνηση

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν γίνει ήδη περίπου 50 εμβολιασμοί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ενώ είχαν κλείσει πολύ περισσότερα ραντεβού από εργαζόμενους της ίδιας επιχείρησης.

ΠΟΕΔΗΝ: Πως έγιναν δεκάδες κατ’ εξαίρεση εμβολιασμοί;

Από το μεσημέρι της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ακύρωση των εμβολιασμών που είναι προγραμματισμένα στο Νομό Ιωαννίνων και αφορούν σε άτομα κάτω των εξήντα ετών ή για όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που προβλέπεται να εμβολιαστούν αυτό το διάστημα.

Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων μετά από εισαγγελική εντολή. Μάλιστα οι πρώτες καταθέσεις έχουν δοθεί χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να φωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξε η πλατφόρμα.

Το τελευταίο φαίνεται ότι ερευνούν και τα αρμόδια υπουργεία τα οποία επίσημα τουλάχιστον δεν έχουν δώσει καμία απάντηση.

Την ίδια ώρα τα σενάρια φουντώνουν με ένα από αυτά να αναφέρει ότι έγινε χρήση της δυνατότητας που δίνεται για εμβολιασμό ατόμων που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα  στελέχη του ιού SARS-CoV-2.. Φυσικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη αφορά τα μινκ που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα Γιάννινα. Επίσης αν κάτι τέτοιο ίσχυε θα είχε γίνει χρήση και από άλλες επιχειρήσεις ή μονάδες τόσο στην Ήπειρο όσο κι ανά την Ελλάδα.

Το απολύτως βέβαιο είναι ότι τις τελευταίες είκοσι μέρες δηλώθηκαν κανονικά στοιχεία δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι στη συνέχεια λάμβαναν SMS με την ημέρα, την ώρα και το χώρο του εμβολιασμού τους.

Απομένει το αρμόδιο υπουργείο να διερευνήσει πως «τρύπησε» η πλατφόρμα και έγιναν δεκάδες εμβολιασμοί έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία. Και οφείλει να δώσει άμεσα πειστική και ξεκάθαρη απάντηση.