• 16 Ιουνίου, 2021

Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια-“Πυρά” στον Υπ. Δικαιοσύνης

 Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια-“Πυρά” στον Υπ. Δικαιοσύνης

Την πρώτη «απώλεια» μετρά η Νέα Δημοκρατία επί του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια, καθώς η Μαριέττα Γιαννάκου επιβεβαίωσε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές η ίδια δεν πρόκειται να υπερψηφίσει αύριο το σχέδιο νόμου.

Η Μαριέτα Γιαννάκου απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και την κυβέρνηση λέγοντας: “Αν νομίζετε ότι όλοι εμείς κάνουμε αντιπολίτευση και εξυπηρετούμε μικροκομματικά συμφέροντα δεν απορείτε που έκαναν αντίστοιχες επισημάνσεις όλοι οι επιστημονικοί φορείς;“. Επίσης αναρωτήθηκε αν “η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής κάνει αντιπολίτευση;” αφού διαφωνεί με το νομοσχέδιο. Καταληκτικά είπε ότι το νομοσχέδιο “θα δημιουργήσει περισσότερες προσφυγές και εντάσεις”. Τόνισε κλείνοντας την ομιλία της πως “εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω”.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προσωπικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι αμφισβητεί το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και μάλιστα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.
Αφορμή στάθηκε με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στην οποία όπως είπε η κ. Γιαννάκου – υποστήριξε ότι οι ενστάσεις της ίδιας και της κ. Κεφαλογιάννη – απορρέουν από προσωπικά τους βιώματα. “Προέρχονται από την κοινή λογική και την επιστημονική γνώση”, αντέτεινε η ίδια φανερά ενοχλημένη.